Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Lars N. September 2005

Det er ikke så lang tid siden vi sidst havde klubaften hos Lars N. Nærmere bestemt i marts måned. Lars ønskede imidlertid at komme øverst på listen som gæst til klubaften, idet han havde købt hus og stod for at flytte alt habenguttet inkl. anlægget. Det skal også bemærkes, at den lejlighed Lars fraflyttede vel nærmest havde størrelse af et frimærke!

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0032.jpgNuvel! Lars er nu flyttet i hus med en skøn udsigt og en stue der vel må betegnes som et palads set i forhold til hans tidligere domicil. Derudover har Lars fået 2 nyerhvervelser. En cd-afspiller (Harman Kardon) og et stk. hund så han nu har 2 hunde!

Lars har tidligere spillet på en afspiller, som en kunde havde indleveret til reparation. Denne havde dog kørt glimrende hos Lars i næsten 2 år. Den nye afspiller har kun kostet i omegnen af 3.000 kr., men Lars er et grundigt menneske, så han havde naturligvis undersøgt al indmaden i den. Og som han sagde... denne model har alle forudsætninger for at lyde godt! SACD drev... god elektronik.. og når vi er færdige med den kommer den til at lyde himmelsk! Gid man var radiomekaniker som Lars, så man kunne lave den slags modifikationer.

Af musik hørte vi al slags. Lige fra Toto til en masse cd'er fra HiFi-bladet, nogle jeg havde medbragt med superlyd fra forlaget Stocksisch og for at det ikke skal være løgn.. ABBA!!!

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0033.jpgSidstnævnte tilhørte Lars himself... som han sagde.. "jeg er vokset op med ABBA!" Stuen virkede dog meget tom, da Lars satte en masse disco på!!!

Lyden set i forhold til ved sidste besøg havde forandret sig meget! Ved sidste besøg kan jeg huske, at jeg syntes, at lyden over cd-afspiller var næsten for pæn. Der manglede lidt hul igennem. Ved sidste besøg kom der hul igennem, da Lars spillede over sin gamle pladespiller. Det er svært at bedømme om det er det nye lytterum (stue) eller den nye cd-afspiller. Men... lyden var virkelig anderledes set i forhold til sidste gang. Lyden var meget mere harmonisk.. der var mere hul igennem.. og perspektivet var væsentligt bedre. 

 


http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0034.jpgNu kunne man høre en triangel i højre kanal.. og hvor sangeren stod etc. Nu var "pænheden" forsvundet og det var væsentligt mere nærværende! Især på de gode indspilninger kunne man høre forskellen!  Jeg tror personligt, at den største forskel er cd-afspilleren... dernæst lytterummet. Utroligt hvad man kan få for 3.000 kr.! Nuvel.. der var også mindre god lyd.. men primært fordi Lars er noget døv og satte noget gammelt Axel F på med over 110 DB! Som de andre i klubben sagde.. det måtte være højt siden jeg syntes det var højt!!!

Jeg nåede desværre ikke at høre Lars' surround... (jeg ville hjem og se FCK spille.. skod-dommer!)... men jeg er overbevist om, at det har været overbevisende!
 

Jeg og de andre i klubben takker for en virkelig god aften... god rødvin.. sodavand og kiks og ost!!! Det viser endnu engang at HiFi-nydere er livsnydere!

- webmaster -

Johnny skulle hjem og se FCK mod HSV på tv og fik derfor ikke set og hørt Lars' anlæg omstillet til surround-brug sammen med det vægmonterede 42" fladskærms-tv fra Philips. Det vil jeg derfor gerne fortælle lidt om, for det var næsten aftenens højdepunkt, synes jeg.

Lars' brede musiksmag fornægtede sig heller ikke her, og vi så musikvideoer med så vidt forskellige kunstnere som f.eks. Pavarotti, TV2 og - James Bond. Det sidste kræver vist lige en forklaring. Det skal nemlig ikke forstås sådan, at Lars havde en video, hvor den hårdtslående engelske agent bryder ud i sang. Sagen er derimod den, at Lars finder indledningssekvenserne fra Bond-filmene meget  anvendelige som musikvideoer. Faktisk er de iflg. vores vært i en klasse for sig, både hvad lyd og billede angår, set i forhold til mange "rigtige" musikvideoer. Efter at have hørt indledning og dermed titelmelodi til et par af de nyere film med Agent 007 serveret af Lars' 5 stk. JBL-højttalere samt subwoofer i samme fabrikat var jeg tilbøjelig til at give ham ret. De fleste af de tilstedeværende vil vist sent glemme, hvor voldsomt det lød, da en af Bond-filmene blev indledt med affyringen af et revolverskud. Her vil det næsten være en underdrivelse at tale om dynamik - det her var nærmere eksplosivt og chokerende.

Alt i alt må man sige, at selv om surround-sound vel langt fra har lige høj prioritet hos alle medlemmer af vores klub, så var det alligevel en spændende oplevelse for de fleste at se og høre klip fra film og musikvideoer gengivet i denne imponerende billed- og lydkvalitet...

- Andreas -

Her er de sidste fotos fra en god aften!

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0035.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0036.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0037.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0039.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0040.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/lars_n/DSCF0041.jpg