Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Peak Consult den xx

Arrangement hos Peak Consult Da vi ankom til Peak Consult en torsdag aften kl. 18.00, blev vi budt velkommen af Per Kristoffersen indehaver af Peak Consult og Brian Skov Christensen indehaver af Soundandmagicodense, som bl.a. sælger Peak Consult højttalere.

 http://www.viborghifi.dk/Pic_0097.jpg

Tilstede var foruden os fra Viborg Musik Hi-Fi Klub også andre hi-fi entusiaster. 

Da vi havde fået slukket sult og tørst, satte vi os til rette i Peak Consults udmærkede lytterum. Opsættet bestod af Peak Counsult Typheus Højttalere, som er en Dáppolito konfiguration, med en diskant i midten og en mellemtone og en bas enhed henholdsvis for oven og forneden, fronten var beklædt med læder. 

http://www.viborghifi.dk/Pic_0100.jpgKabinetterne er produceret af Peak Consult, det er fineste håndværk. Højttalerenhederne er fra Audiotechnology, informationen om højtalerne var begrænset, da Per Kristoffersen var optaget til anden side på dette tidspunkt. Brian Skov henviste til Per Kristoffersen, hvis vi havde spørgsmål om teknikken, han oplyste dog at de vejede 175 kg. Pr. stk., en rimelig tyverisikring, som nok kan være en fordel, jeg forstod nemlig at prisen er kr. 550.000,- For 2 stk. 

Effekt og forforstærker var fra Treshold, CD/SACD afspiller var fra Marantz, kablerne var fra Stereovox. Brian Skov spillede en masse god musik, flere havde selv Cd’er med. Der blev eksperimenteret med at skære kanten på Cd’erne, forskellen var tydelig, jeg vil beskrive forskellen som mere analog, når kanten var skåret, ved hjælp af en Cd sound improver fra tyske Audiodesksysteme. 

Jeg sad forskellige steder i løbet af aftenen, men der er ingen tvivl om at det var et egoist opsæt, vi lyttede på, lyden var klart bedst, når man sad nøjagtig i midten. Det hele faldt på plads, når man sad der, der var masser af dynamik og præcision, det var samtidig let at lytte til, jeg følte musikken meget nærværende. 

http://www.viborghifi.dk/Pic_0108.jpgSenere på aftenen, efter jeg var taget hjem, blev Per Kristoffersens egne rør mono forstærkere tilkoblet i stedet for Treshold effektforstærkeren, som var på 200 w klasse B. Dette gav, fik jeg at vide, en anden atmosfære og en mere varm klang, de kunne dog ikke spille så højt som Treshold effektforstærkeren, uden at forvrænge. Vi siger tak for en god aften og et godt arrangement. 

-Per-