Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Supertræf 2004

Supertræf 2004 blev afholdt søndag d. 14 marts i tidsrummet kl. 10.00 til 18.00. Arrangementet blev i år afholdt på Søndermølle Kultur- & Naturcenter (oplysninger nederst på siden).

Viborg Musik & HiFiklub stod igen i år, for afholdelse af Supertræf:

Link: www.viborghifi.dk

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/Supertrf.2004.1.jpg

Her er vi så alle sammen !.......

Først en lille gennemgang af de forskellige deltagere ved dette års Supertræf:

Indbudte Klubber:

Odense HiFiklub, Århus HiFiklub, Ålborg HiFiklub, A Purist klub, Københavns HiFiklub
 

Indbudte Udstillere:

Jorma Cables, High End Sound, LC Audio, Activ HiFi, Eben Acoustics
 

Øvrige:

Euphonia, High Fidelity, HiFi-link

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/Supertrf.2004.2.jpg

High End bør (som her) være pakket
forsvarligt ned !...........

Dagen startede med flere timers hårdt slid, med at slæbe diverse udstyr på plads. Efter at dette var på plads, var vi nu klar til at gå i gang med dagens egentlige formål (selve Supertræffet !). Kl. 10 var næste alle deltagerne mødt, og de fleste havde endog haft lejlighed til at hilse på hinanden. Mange af os, har da også mødt hinanden flere gange - så det er jo lige før at vi snart kender hinanden.

Første egentlige gøremål (er også ved at være en tradition ?), var indtagelse af et solidt morgenmåltid med dertil hørende Gammel Dansk (motorerne skulle lige slås i gang ?!?....)

 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/Supertrf.2004.3.jpg

Gert fra "High End Sound" !..........

Efter endt morgenbespisning, var det nu tur til at gå ovenpå (det var her udstillerne var placeret !). Det første rum befandt hhv. "Jorma" og "High End Sound", med deres bud på seriøs HiFi.

Først om sidstnævnte (High End Sound) !

Her var der tale om "noget ikke helt typisk grej" - Elektrostater fra "Audio Static", forstærkere fra "Lamn", cd-afspiller fra Rotel, og pladespilleren var en gennemmodificeret Rega.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.4.jpg

Audio Static og Lamn !....

Gert (High End Sound) lagde ud med at spille lidt på cd, og en noget anderledes lyd end man sædvanligvis er vant til, flød ud af højttalerne. Elektrostater spiller som oftest noget mere frit, end mere traditionelle højttalere typisk plejer at kunne præstere. Lyden havde så afgjort visse kvaliteter, men jeg må indrømme at rummet (over 100 m2) nok lige var i overkanten af hvad systemet magtede at spille op. Her mener jeg ikke evnen til at spille højt, men snarere evnen til at fylde rummet !.............

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.5.jpg

Lamn Forforstærker !.....

 

Som før nævnt, havde "High End Sound" også medbragt udstyr fra "Lamn", og her er der simpelthen dømt High End. Med hensyn til byggekvaliteten, kommer man nærmest til at tænke "KAMPVOGN" - snusfornuftig og solidt. Personligt er fremtoningen lige efter min smag. At der er tale om tungt grej, har jeg i bogstavelig forstand følt på min krop - smerterne har efterhånden fortaget sig ?!?.....

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.6.jpg

Lamn Monotrin !.....
Løftehåndtagene er ikke til pynt ?....

Nu var tiden til lidt vinyl !............ Denne spille var sat ovenpå nogle specielle afkoblingsplader, som igen var afkoblet med spikes. Forstærkningen skete via. en medbragt Riaa, ligeledes fra før omtalte "Lamn". Denne kombination spillede efter min bedste overbevisning noget bedre, end det var tilfældet via. cd-kombinationen. Måske skyldes dette, at cd-afspilleren var noget bedaget, og ikke særligt High End betonet !.....

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.7.jpg

Audio Static højttalerne bør kunne
pynte i ethvert hjem !....

I den anden ende af det lille rum, spillede "Jorma" på meget ambitiøst setup. Selve kildematerialet blev aftastet af en ny multiafspiller (kunnne læse alle nuværende formater) fremstillet af "Bladelius". Som noget specielt var denne cd-maskine også udstyret med en forforstærker-del med flere indgange !............ Effektforstærkerne var nogle specielle  jubilæumsudgaver fra "EAR", der hver især leverede 100 fantastisk vellydende Watt. Højttalerne var  "Mårten Design" - en ny model der kaldtes "Coltrane Alto". Alle kabler var selvfølgelig fra "Jorma" selv !.................

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.8.jpg

Jorma !....... Bemærk de flotte
højttalere (Mårten Design "Coltrane Alto")

Som den eneste udstiller, havde "Jorma" medbragt et tæppe. Dette blev lagt meget nøjagtigt, imellem anlæg og lytteposition !........ At "Jorma" har  fuldstændig styr på, hvordan sådan et system skal lyde, står ude for enhver diskussion. Der blev brugt en god time på at optimere position af højttalere (inklusiv afkobling !), og så var alt bare sådan i orden. De mange stole til første lyt blev hurtigt fyldt, for det var jo lidt spændende at det var lykkedes at få dette eksotiske grej ned fra Sverige.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.9.jpg

EAR monotrin i specialversion !
100 Watt pr. kanal !

For at det ikke skal være løgn, var Supertræf vært for 2 verdenspremierer - "Bladelius" cd-afspilleren (tilspillet !), og "Jorma's" nye strømkabler !............. Efter en kort gennemgang af udstyret, var det nu tid til at lytte !.............. Fra første strofe, stod det ganske klart, at der her var tale om noget helt ekstraordinært. En sand demonstration af begreber som tredimensionalitet (højde, dybde og bredde), nærvær, ægthed, og "hul igennem". Dette var lyd i verdensklasse - intet mindre !.......

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.10.jpg

Sæderne foran Jorma's stand
var særdeles godt besøgt !

"Jorma" var hele dagen meget engageret (kan ikke lade være - en ægte HiFi-entusiast ). Der blev smidt den ene cd på efter den anden, og der blev spillet meget spændende musik. Det hele lød bare så rigtigt, at man ikke kunne lade være med at rive sig med !......

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.11.jpg

Bladelius cd !.....

"Jorma" havde efter aftale medbragt skribent og indehaver af "Euphonia" (et svensk internetforum, kun for High End). "Bengt Johanson" (som han hedder) var hele dagen igennem meget ihærdig med kameraet, og fik da også taget rigtigt mange fremragende billeder. I dage efter Supertræf, fik han da også lavet en imponerende billedreportage om netop dette (link nederst siden !)

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.12.jpg

Den meget ivrige fotograf "Bengt Johanson"
der driver hjemmesiden "Euphonia"

Efter første lytterunde, var det blevet tid for en gang middagsmad. Dette imponerende "tag selv bord" blev efter aftale leveret af en slagter i Randers. Vi var blevet rigtigt sultne, så det var dejligt at få noget at spise.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.13.jpg

Så er der middagsmad !

Som det plejer når vi mødtes, var der også denne gang, meget gang i samtalerne rundt omkring bordene. selvsagt blev de første lytteindtryk drøftet grundigt. Ide' grundlaget bag Supertræf, var jo også at lave en dejlig dag, hvor klubberne kunne mødes til hyggeligt samvær !................

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.14.jpg

Der spises og snakkes lystigt
omkring bordene !....

Efter middagsmaden gik vi ovenpå igen - nu var det (for mit vedkommende) i den store sal ser skulle lyttes.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.15.jpg

Der lyttes i den store sal !

Første skud på stammen, var et setup medbragt af "Michael Børresen", indehaver af foretagenet "Eben Acoustics". Til lejligheden var der medbragt udstyr fra hhv. PS Audio og selvfølgelig "Eben" selv. Cd-afspilleren bestod af en todelt kombination, hvoraf konverteren var en delvis DIY-konstruktion. "Eben" havde på opfordring medbragt deres største højttaler (rummet der skulle spilles i, var jo ret stort - ca. 175 m2).

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.16.jpg

Eben Acoustics !.........
Øvrige udstyr var dels fra PS-Audio

Det første der umiddelbart slog en ved dette setup, var den utroligt dynamiske formåen. Her var virkeligt gang i "bolledejen" !................. Er man til rock og beslægtede genrer, burde man så absolut gøre sig den tjeneste, at ligge et øre til "Eben". Ikke at det ikke mestrer andre genrer, for det gør det bestemt også (bare ikke lige så overbevisende som førnævnte genrer). So det var kendetegnende ved anlæggene i den store sal, var også "Eben" udstyret med en bånddiskant. Personligt har jeg det lidt sært med diverse domer - de har for ringe evne til at spille diskant !

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.17.jpg

PS-Audio !........

Der blev spillet en del musik, og på et tidspunkt blev der på forsøgsbasis flyttet en pladespiller fra "Clearaudio" (leveret af Activ HiFi) over i systemet. Dette viste sig at være en rigtigt god ide'. Der blev nu smidt nogle vaskeægte klassikere på tallerkenen så som Deep Purple osv. Det var rigtigt sjovt, og der var ikke mange der kunne lade være med at lade sig rive lidt med af stemningen. Der var ganske enkelt dømt "rock og rul"

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.18.jpg

Eben - disse højttalere havde en meget
dynamisk spillestil !

Nu var tiden så kommet til noget så usædvanligt, som en stand udelukkende med vinyl som medie. "Activ HiFi" havde medbragt en meget lækker pladespiller fra "Clearaudio". Forstærker og højttalere var fra "Red Rose".

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.19.jpg

Carsten fra "Activ HiFi" er her i færd
med at stille pladespilleren fra
Clearaudio op !

Som det var tilfældet sidste år, var det igen i år, en fornøjelse at ligge øre til dette setup. Lyden var dejlig fri og letflydende, uden nogen egentlige betoninger nogen steder - her er det musikken der fører an. Dejligt at møde en udstiller, der tør at gå imod de traditionelle HiFi-normer (musik frem for lyde !)

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.20.jpg

Clearaudio og
Red Rose !

Igen var højttalerne bestykket med en bånddiskant - det er da godt at konstruktørerne har fået ørerne op for disse igen !........ Og mens jeg husker det - et meget flot møbel fra "Audio Magic" var medbragt til lejligheden. Det er ufatteligt hva et sådant kan gøre ved et anlægs fremtoning !.......... LÆKKERT !

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.21.jpg

Flot er den !

Sidste udstiller i den store sal var "LC Audio". De havde medbragt nogle ret spændende ting - bl.a. i form af en klasse D forstærker kaldet navnet "Predator". Ydermere havde de deres egen DA-konverter med (efterhånden en klassiker i HiFi-miljøet). 2 sæt højttalere var også medbragt - det ene sæt var "Aurum Cantus", og det andet sæt var en prototype fremstillet af "Posselt".

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.22.jpg

Udstyr fra LC-Audio !

Lytteseancen startede på de små højttalere, som dog snart skulle vise sig at være lige i underkanten til så stort et rum. De blev snart flyttet tættere ind til bagvæggen, med det resultat, at bassen nu fik noget mere magt (desværre lidt på bekostning af det frie lydbillede). Kunne have været sjovt at have hørt det i noget mindre rum, da man godt kunne høre at det havde kvaliteter.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.23.jpg

Højttalere fra hhv. Aurum Cantus og
nogle prototyper fremstillet af Posselt

Nu blev de store højttalere tilsluttet, og det var klokkeklart fra første sekund at disse magtede det store rum ganske godt. Det spillede slet ikke så tosset, men jeg må nok indrømme at det nok var lige lovligt bas-tungt efter min personlige smag. Der blev spillet rigtigt til den, og det kunne helt tydeligt flytte enorme mængder af luft. "Predator" leverede alt den saft og kraft der skulle til - imponerende, når man tænker på den meget beskedne størrelse.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/supertrf.2004.24.jpg

LC Audio "Predator"

Klokken var efterhånden blevet mange, og det var blevet tid til at pakke sammen. Vi takker alle for deltagelse - håber i har lyst igen en anden gang !

Reportager:

HiFi.link:        Læs her
Euphonia:      
Læs her

Søndermølle
Kultur- & Naturcenter
Vinkelvej 40, Bruunshåb
8800 Viborg

www.viborg.dk/soendermoelle