Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Supertræf 2005

Viborg Musik&HiFi-Klub var igen i år arrangør af supertræf.

Arrangementet foregik som sidste år på Søndermølle Kultur- og Naturcenter. Følgende udstillere var blevet inviteret:

1.      Jorma, Mårten Design og Vitus 

2.     StudioSound 

3.     Acoustic Reality 

4.     Sunaudio 

5.      Mictor 

6.     Stoplite

  7.      Torben Pedersen

 

Jorma, Mårten Design og Vitus

Ovenstående kom alle 3 helt fra Sverige. Der blev demonstreret lyd fra Bladelius (Gondul), Vitus (SL-100), Vitus (SM-100), Mårten Design (Coltrane) & Jorma (Jorma Cables & Solid Tech).

Her var der virkeligt dømt highend. Prisen for hele setuppet nærmede sig vel prisen på et parcelhus i provinsen!

Lyden var meget dynamisk og magtfuld og interessen for setuppet var meget stor. Udstyret havde vel nok den bedste bas af alle på Supertræf. Alle stole var som regel besat, når der blev spillet på udstyret og en del gav udtryk for, at dette setup var det mest homogene og vellykkede på udstillingen, hvilket jeg langt hen ad vejen er enig i. Men prisen.... SUK :(

Disse svenskere er meget aktive indenfor hifi-verdenen, de skal således snart på messe igen, nærmere bestemt den kommende messe i København. Deres besøg i Kbh. er dog som gæster og ikke udstiller

 

 

 

 

 

 

Studiosound

Studiosound demonstrerede bl.a. et sæt af deres kæmpehøjtalere SP Revelation.

Det andet udstyr på standen var:

Orpheus (Zero)

 

Orpheus (one)

 

Belles forstærkere

 

Bertram Cables

 

Starsound (Sistrum) m.m.

Det var mit indtryk, at lyden delte folk i 2, og at det var højtalerne der dominerede lyden i det valgte setup. Nogle mente, at diskanten og mellemtonen var lige lovlig fremherskende, nogen nævnte ordet hornlyd selvom det jo ikke er normale horn, og at der blev spillet rigeligt højt. Jeg synes højtalerne lød spændende, jeg oplevede, at det til tider lød meget tæt på virkeligheden. Dette var dog først ved anden gennemlytning - ved første gennemlytning virkede højtalerne noget skingre, sikkert fordi de kom som 2 kolde fra kassen! Ved anden gennemlytning hørte jeg en akustisk bas blive spillet afgrundsdyb og fast, så det var en fryd. Her var virkelig tale om bas i verdensklasse. Jeg vil tro, at højtalerne er utroligt kritiske mht. udstyr længere oppe i fødekæden, og en dårligt indspillet cd/lp vil helt sikkert lyde absolut rædselsfuldt på disse højtalere.

 

 

Sun Audio

Sunaudio demonstrerede deres udstyr i den store sal, hvor i alt 3 udstillere var tilstede. Det der især sprang i øjnene ved setuppet var den kæmpestore Pass 350 watts forstærker... de skulle være på tilbud i øjeblikket, hvis nogen mangler en skærebrænder.

Pass 350 forstærkeren vejer 75 kg så pas på ryggen eller reserver tid hos kiropraktoren, hvis du skal transportere en.

 

Det andet udstyr på standen var:

Acoustic Energy (højtalere)

 

Marantz SA11 cd-afspiller

 

Atlas kabler.

Udstyret spillede åbent og luftigt. Nils Lofgrens akustiske guitarspil synes jeg havde en tendens til lidt hårdhed i diskantområdet. Men måske skyldtes det, at jeg lige havde hørt samme nummer over Mictors højtalerprototype, der havde en bånddiskant, der var lynhurtig i diskantområdet. Jeg hørte flere udtale, at de var imponeret over dynamikken i dette setup.

 

Acoustic Reality

Acoustic Reality fra Holstebro havde deres 1000 watts Icepower forstærkere på programmet. Man havde fra ARs side valgt at spille over et par Apogee båndhøjtalere, hvilket gjorde, at dette nok var Supertræfs laveste lyd, der blev leveret. AR var, sikkert med rette, bekymrede for at fyre op under kedlerne. Publikum ville sikkert også have betakket sig for at få et par båndelementer sendt i hovedet med 1000 watt!

 

Jeg havde lidt svært ved at bedømme, hvor god lyden var. Det gør det jo heller ikke bedre, at have en gammel høreskade, så der skal spilles med en hvis vægt, for at jeg kan høre det. Som "rørfreak" vil jeg sikkert have det svært at forlige mig med lyden af disse "isterninger", ikke at det lyder dårligt - faktisk er det ret imponerende, hvad man kan få for 5.000 kr., men personligt synes jeg, at der mangler noget sjæl.

Udover apogee højtalerne, havde man valgt at "forklæde" en Shanling T200C som Acoustic Reality. Mig snyder de nu ikke, idet jeg selv har en Shanling! 

 

Mictor

Mictor havde som de eneste vinyl på programmet. Det var dog først 4 gang jeg hørte på deres udstyr, at der blev sat en lp på. Og det var kun på opfordring af publikum. Her blev der spillet på en effektforstærker fra Mingda, en riaa fra Mingda, Rega og en prototype på en kommende højtaler i highend-klassen.

Højttalerne havde Michael Børresen med (Eben Speakers) - og mon ikke han havde foretaget justeringen og ikke Mictor?

 

Denne højtaler havde desværre ikke styr over de dybe toner. Mictor havde fået afstemt højtaleren i en privatbolig, mens der i dette lyttelokale jo er masser af trægulv, som højtaleren kunne gå i resonans med. Man kunne dog godt fornemme, at der er tale om en spændende højtaler, der i de høje toner lød utroligt luftig og lyttevenlig. Bånddiskanter kan altså noget, som almindelige domer har svært ved. Kabler af diverse slags, var selvfølgelig Mictors egne.

 

Jeg var lidt skuffet over, at Mictor ikke havde den nyligt testede Emillié med på standen.

  

 

Stoplite

Stoplite havde det utaknemmelig job, at skulle demonstrere deres udstyr i den rungende kantine. Dette var de dog selv skyld i. De skulle egentlig kun fremvise deres udstyr, men valgte altså også at spille på det.

Til trods for dette, kunne man godt få en fornemmelse af, at nogle af deres produkter oser af kvalitet. Forstærkeren de spille på, var den nyligt omtalte (i HighFidelity) DK Design VS-1. MKII med indbygget riaa. Jeg var imponeret over, hvor meget forstærker man kan få for 18.000 kr. De italiensk/tjekkiske XN 360 højtalere lød også spændende. De var ikke imponerende store, men sikke en dynamik, de kunne diske op med. Her var virkelig slag i bolledejen for alle pengene. En skam at de koster hele 60k. Den høje pris skyldes helt sikkert, at den er bestykket med nogle af de dyreste ScanSpeak enheder på markedet.

 

Stoplite er nye på markedet og planlægger en turné rundt i landet for at demonstrere udstyret. Så hold øje med dem og giv dem et lyt.

 

 

 

 

 

Torben Pedersen

I det lille cafélokale huserede Torben med sine kreationer. Alt på nær Teac cd-afspilleren var bygget af ham selv. Bl.a. denne spændende

 rørforstærker:

Trafoen i midten havde navnet Gryphon på sig.. hmmmmm. Lyden var ikke til at bedømme overhovedet. Men Torben skulle, ligesom Stoplite, kun fremvise udstyret, men valgte også at demonstrere det. Lokalet var nok det dårligste overhovedet - det var tæt på, at man kunne høre sig eget ekko derinde! Men hvis du mangler en rørforstærker eller skal have noget gammelt grej repareret kan Torben bygge/reparere det for dig.

 

 

Afslutning

Alt i alt var det et succesfuldt arrangement med ca. dobbelt så mange besøgende som sidste år. Flere udstillere gav udtryk for, at forholdene hos os i Viborg er bedre end på de normale udstillinger og messer.

Vi takker alle udstillere for det store arbejde de lagde for dagen og tak til alle vores gæster, og så håber vi at se jer igen næste år.

-Webmaster-