Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Dali 1999

Endelig var det blevet tid til at vi skulle på virksomhedsbesøg på Dali. Der var meldt ca. 12 personer til turen, og det var endda kun lykkedes ved hjælp af deltagelse udenfor klubbens regi - videre til det, det drejede sig om. Vi havde aftalt med Hifiklubben Silkeborg, at vi kunne blive samlet op ved Statoiltanken i Viborg, så transporten var sådan set ordnet for os – dejligt! Efter en behagelig tur i bus, endte vi så oppe ved Dali i Nørager – klokken var kun 19.20, så der var på daværende tidspunkt gode udsigter til, at vi kunne være hjemme igen inden midnat.

Vi blev venligt vist indenfor af Lars Worre, som er direktør i foretagenet. Efter en kort indledning kunne rundvisningen begynde. Første fase af rundvisningen var ude i produktionen, hvor vi fik en fornemmelse af, hvordan sådan en højttaler egentlig bliver lavet – det var meget spændende! Vi blev nu delt ind i 2 grupper, og endelig blev det tid til et lille lyt på h.h.v. Evidence (deres nye serie), og en af de største – nemlig Grand. Det var alt i alt en meget god oplevelse, og vi var selvfølgelig meget imponerede over de "meget fine" lyttefaciliteter – det skal de have endog meget ros for! Nu var turen kommet til "Hother Bak", som var en særdeles usædvanlig oplevelse – nærmere detaljer har vi desværre ikke fornøden spalteplads til her.

Vi må jo nok indrømme, at det nu var blevet tid til aftenens store højdepunkt – nemlig Megaline. Denne store højttaler (højde: 2,3 m) blev fodret med Watt fra Dali’s egne forstærkere (for: Detal – eff: 2 stk. Gravity), som tilsammen havde et effektforbrug på den anden side af 3,6 kw!!!!!! Som signalkilde blev der benyttet en af Denon’s tidligere topmodeller (DA-S1 & DP-S1 – Pris kr. 125.000,- !), og vi må jo desværre indrømme, at det lød aldeles fremragende. Her taler vi jo altså også om et rum specielt designet til lyd, og et anlæg til en pris, der ligger et godt stykke på den anden side af den halve million – så det skal fandme lyde godt! Aftenen sluttede (som sædvanlig) ret sent, og det blev over midnat, inden de første kom hjem i deres senge.

Vi takker hermed Dali og Hifiklubben for det gode arrangement. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/dali.1999.1.jpg

Der blev stillet så intelligente spørgsmål, at selv chefen (Lars Worre) måtte klø sig i håret. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/dali.1999.2.jpg

Her bliver der nærlyttet på Dali’s nye højttalere (Dali Evidence) – det øvrige udstyr var fra NAD’s nye Silverline serie. Det generelle indtryk var rimeligt positivt.

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/dali.1999.3.jpg

Her er vi kommet til toppen af kransekagen – Dali’s egne effektblokke (Gravity), Dali’s egen forforstærker (Detal), Denons topmodel inden for cd-maskiner (DA-S1 & DP-S1), Dali Megaline og Dali Grand. Vi må desværre indrømme, at det lød utroligt godt – det er utroligt, hvad man kan få for ½ million!

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/dali.1999.4.jpg

Her bliver der lystigt diskuteret, hvordan det er lykkedes, at forene 2 så forskellige systemer, som bånd og dynamiske enheder. Der bliver noget at arbejde videre med, når vi kommer hjem – dette var tilegnet Poul!

 

Dali's hjemmeside