Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Peak Consult 2002

Denne weekend skulle vi test-lytte en ny 3-vejs højttaler fra Peak Consult. Og jeg var den heldige der fik lov at lægge hus til – det var vist noget med at min stue var stor nok til at sætte endnu et sæt højttalere op.

Per dukkede op med 2 styk højttalere på en trailer – det var lige før man fik tårer i øjnene over at de flotte højttalere blev fragtet rundt på den måde. Men på den anden side så er de både tunge og store og nok lidt svære at have inde i bilen. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peakconsult.2002.1.jpg

Per med sine helt nye
højttalere. 

Heldigvis havde jeg organiseret et par stærke hænder så det lykkedes at få dem ind i huset og stillet fornuftigt op. I første omgang blev de koblet op på mit anlæg, men Per havde både medbragt kabler og en lettere modificeret Rotel-effektforstærker.

Nu var jeg så heldig at alt dette her skete dagen før de øvrige nørder kom – så jeg havde aftenen og formiddagen til at lege lidt. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peakconsult.2002.2.jpg

Flot "lille" højttaler.

 Næste dag dukkede en flok nysgerrige lyttere op og vi fik lejlighed til at lytte alle sammen. I første omgang blev højttalerne trukket af 2 BEARD M70 mkII rørmonoblokke og det hele forbundet med Kimber kabler. Kombinationen af rør, kobberkabler og de to Peak Consult højttalere endte med at vi fandt nogle uldsokker til at putte i basrefleksporten. Der var for meget niveau i bunden. Per mente, at det primært skyldtes et varmt klingende anlæg, så vi prøvede at skifte til mine normale højttalere – et sæt Quadral Titan. Her var der slet ikke samme problemer, så her matchede komponenterne altså. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peakconsult.2002.3.jpg

Rotel'en øverst!
Øvrige grej er Morten's eget. 

Det førte til, at Rotel effektforstærkeren blev fundet frem sammen med Pers medbragte sølvkabler. Det match var klart bedre og det var nu en smagssag om sokkerne skulle blive siddende. Vi hørte en mængde musik – bl.a. Cohens nyeste udspil, som Poul havde medbragt.

Konklusionen var, at højttalerne lydmæssigt skal kombineres med elektronik/kabler der matcher. Ikke at det er noget nyt, men det var meget tydeligt denne dag. Vi måtte også konstatere, at det var sølvkablerne, der fik det hele til at hænge godt sammen. Sølvkablernes løft i toppen klædte det samlede lydbillede. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peakconsult.2002.4.jpg

Besøget efterlod ikke tvivl om at højttalerne har potentiale og flotte ser de absolut ud.

Alt i alt en fornøjelig weekend – det er altid sjovt at få lyttet til noget nyt. Og så gør det jo heller ikke noget at vi fik en god snak med Per om mangt og meget – dog mest lyd og højttalere.  

- Morten -