Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

B&O 2003

Jeg (Carsten) blev for nogle få måneder siden kontaktet af Formanden (Søren) for Odense HiFiklub - han foreslog at vi evt. kunne afholde nogle af vores arrangementer sammen, og første forslag på bordet var B&O! Det syntes jeg lød særdeles spændende, og kontaktede derefter B&O (Jens Jørgensen). Efter lidt snakken frem og tilbage kom arrangementet i hus - datoen blev fastsat til d. 10 september kl. 19.00. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.1.jpg

B&O's auditorium! 

Endelig blev det dagen, hvor vi skulle op til B&O - efter en lille køretur (gælder kun dem fra Viborg) ankom vi til B&O. Personligt havde jeg ingen anelse om omfanget af denne virksomhed, og det kom nok noget bag på mig, at det var så stort? Mange kæmpestore haller, og et samlet medarbejderantal der runder de 2.000 - imponerende!!! Først blev vi budt velkommen (i hallen stod der et stort flygel midt i det hele - genemført!), hvorefter vi blev vist ned i deres auditorium. Her blev der fremviste Jens Jørgensen et diasshow, der gennemgik hele virksomheden i detaljer. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.2.jpg

Ja! Beolab 5! 

Efter den flotte introduktion, blev vi delt op i 2 hold - det ene gik ind i lytterummet, og det andet blev vist ned på museumsgangen. Jeg startede i lytterummet, og vil nu fortsætte med at fortælle sådan som jeg oplevede aftenen! Deres lytterum (et af dem ?) var ca. 30 m2 stort, og der var anbragt nogle særdeles lækre stole/sæder i forskudte plan! Alle skulle jo gerne have frit udsyn til herlighederne! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.3.jpg

Beolab 5!
Ikke helt så stor som man skulle tro! 

Der blev først lyttet lidt på en B&O demoplade, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det der nok overraskede mest lige i starten, var den endog særdeles potente bas-gengivelse dette system er i stand til  at levere - ja, der sidder jo også en 15" i bunden. Denne har en slaglængde på 5 cm, og for at det ikke skal være løgn, så bliver den "gud hjælpe mig" tvangsfodret af en forstærker på 1.000 Watt (ja, du læste rigtigt !). Hver højttaler har forstærkere indbygget med en samlet effekt på 2.500 Watt.

Hvordan lød det så? Der blev inden start, gjort opmærksom på, at disse højttalere ikke primært sigtede på sådan nogle "nørder" som os - de var beregnet til B&O's normale købere. Det har været et mål, at man skal kunne gå rundt og lave andre ting, alt imens man blev underholdt af lyd/musik på et højt plan. Højttalerne skulle med andre ord sprede lyden ekstremt godt (ikke have det der sædvanlige "sweet spot", hvor man helst skal sidde for at få noget ud af systemet !). Jeg må sige, at det da var en ganske udmærket højttaler, der her var blevet præsteret. Som HiFi-nørd er det måske ikke lige lykken (det er lidt nogle andre ting der bliver prioriteret), men der skal ikke herske nogen tvivl om, at den sikkert vil ramme plet hos B&O's normale kundegruppe. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.4.jpg

Der bliver snakket, drukket kaffe,
og spist (kage & ostemadder) ude i gangen.

Efter lytterunden, begik vi os ned på museumsgangen. Her stod eksempler på B&O's virke igennem tiderne - rigtigt spændende! Vidste du f.eks. at B&O opfandt båndoptagen og stereo pickup'en? Nej, det gjorde jeg heller ikke! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.5.jpg

B&O's første radio!
Selvfølgelig rør-bestykket! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.6.jpg

B&O grammofon (mono!) 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.7.jpg

B&O radio, grammofon og ur 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.8.jpg

Verdens første "tråd-optager"
Forgængerne til spole/bånd-optageren 

Efter den meget spændende rundvisning på museumsgangen, var det blevet tid til en lille tur i firmaets "butik", hvor alle B&O's aktuelle produkter er at finde. Vi startede med at se lidt på plasmaskærmen fra B&O - bedre billede har jeg aldrig set! Imponerende godt! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/bo.2003.9.jpg

B&O's butik!
Billedet taler vist for sig selv! 

Aftenen var desværre ved at være slut - alle kan vist kun være enige i, at det har været et rasende godt arrangement!

Vi takker for en god aften!