Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Peak Consult 2003

Efter flere gange at have haft Per (Peak Consult) på besøg heroppe i det mørke jylland, var det så vores tur til at tage til Middelfart for at se fabrikken mm.

Vi startede med en lille rundvisning i værkstedet - grundet de små styktal, indeholdt dette udelukkende traditionelle maskiner (ingen CNC, men ægte håndværk!) 


http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peak_consult.2003.1.jpg

Det lille sæt Incognito spændt for
med noget Rotel grej! 

Efter den fine rundvisning, var der lagt an til det helt store smørrebrødsorgie - Per havde købt et imponerende antal højtbelagt smørrebrød, så vi ikke skulle lytte på tom mave. Efter endt spisning bevægede vi os ind i det imponerende lytterum, og her startede vi med at lytte på det lille anlæg bestående af hhv. Incognito og grej fra Rotel. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peak_consult.2003.2.jpg

Rotel anlæg

Det var helt tydeligt at der her var tale om et sæt særdeles kompetente 2-vejs højttalere - lyden var præget af dynamik og stor naturlighed! Imponerende hvad man kan lokke sådan en forholdsvis "lille" højttaler til at sige?!? Dyb bas og luftig diskant - MEGET FLOT! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peak_consult.2003.3.jpg

Peak Consult - Incognito 

Nu var tiden kommet til det store anlæg, bestående af Gryphon, og Incognoto Grand - i sandhed et imponerende setup! Vi har hørt Grand'en flere gange undervejs (prototype og færdig højttaler), og det har af uforklarlige årsager ikke rigtigt ramt plet (efter undertegnes mening). Nu skulle det vise sig, hvad sådan en højttaler kunne præstere under nær-optimale forhold. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peak_consult.2003.5.jpg

Ja, billedet taler nærmest
for sig selv! 

Fra første strofe var det helt klart, at der her var tale om en præstation i særklasse! Jeg tøver ikke med at sige, at dette er et sæt højttalere i den absolutte verdenselite! Det er sgu godt gået af et lille dansk firma! SÅDAN! Nå men lidt mere om lyden: Dette sæt har en forunderlig evne til at nærmest eksplodere dynamisk set når påkrævet. Dette er ingen nem disciplin, og det er dog også kun ganske få højttalere der formår at gøre kunsten efter. Derudover er der tale om en højttaler, der hænger utroligt godt sammen - det er meget svært at høre at der her er tale om 3 forskellige enheder (de spiller som en samlet enhed!) Masser af detaljer i indspilningerne bliver serveret for lytteren. Perspektivet er flot! (bredde, højde og dybde) - en ting jeg værdsætter er god dybde, samtidig med at der også spilles foran højttalerne. Sidstnævnte blev udført med bravur! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/peak_consult.2003.6.jpg

Gryphon anlæg! 

Vi fik hørt en masse musik (hvor er livet skønt !), og som sidste eksperiment blev de så Incognito flyttet over på det store anlæg. Dette spillede også fantastisk, og profiterede helt klart af det noget bedre udstyr der nu var spændt for!

Det var nu blevet noget sent, og folk begynde så småt at vende næsen hjemad! 

Vi takker for en dejlig aften