Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Mictor 2004

Efter en del skriveri frem og tilbage, var det lykkedes, at at få en aftale i hus, om et lille arrangement hos Mictor selv. Af pladshensyn, var der kun plads til 10 deltagere fra Viborg Musik & HiFiklub. Og som noget ekstraordinært, var Jan Nielsen fra High Fidelity også tilstede, for at lave en lille reportage! 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/mictor.2004.1.jpg

Det lille anlæg! 

Efter en relativ lang køretur, var vi endelig "landet" i Thisted. Det skulle blive sjovt at høre, hvad han (Mictor) havde at byde på. Efter en kort introduktion af firmaet, og selvfølgelig det grej der skulle spilles på, var det blev tid til lidt lytning! Det første setup bestod af følgende:

Udstyr

Model

Cd-drev:

Opera

DAC:

Ontech Monsterdac

Forst:

Emillé KI-70W

Højtt:

Eben X-3

Kabler

Mictor

 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/mictor.2004.2.jpg

Den lille kasse med det røde
display var en "strøm-dims"

 Godt placeret i nogle dejligt bløde møbler, gik vi så i gang med at smide nogle udvalgte cd'er i skuffen. Der blev spillet alt lige fra stille jazz til hårdtslående rock! Hvordan lød det så? De Eben højttalere er ikke så ringe i toppen - den bånddiskant er ikke helt tosset. Nedad i frekvens stod det derimod ikke så godt til - bassen var noget betonet og mudret - tilmed gik den heller ikke ret dybt. Dette (bassens svagheder) var måske også medvirkende til, at mellemtonen ikke var så god som forventet. Perspektivet var også noget indskrænket - dette kan dog sagtens skyldes de førnævnte faktorer. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/mictor.2004.3.jpg

Højttalere!

Havde det så andre kvaliteter? Jo, det havde det da! Man havde en helt klar fornemmelse af at rør-forstærkeren, (Emillé KI-70W) havde potentiale til at spille ret godt i de rette omgivelser. Mictor kablerne ved jeg for lidt om, men jeg kunne da godt tænke mig at høre dem i hjemlige omgivelser. Rigtigt sammensat (måske med nogle få justeringer med andre "kasser") er jeg sikker på, at man godt kunne få noget positivt ud sådan et anlæg. 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/mictor.2004.4.jpg

Der lyttes! 

Nu var det blevet tid til udskiftning i anlægget! For at udnytte tiden fornuftigt, blev der i samme tidsrum budt på kaffe, kage og lidt øl. Det var dejligt!

Andet anlæg bestod af følgende:

Udstyr

Model

Cd-drev:

Opera

DAC:

Ontech DAC

Forst:

Mictor Icepower

Højtt:

SP-Technology

Kabler

Mictor

 http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/mictor.2004.5.jpg

Et lille kig ind i stuen!

Efter endt pause, gik vi straks igang med at lytte igen! Var der sket noget ? Ja, det var da! Dette anlæg lød helt forskelligt fra det første! Det første der slog en var, at der nu var noget mindre liv i musikken (hvad dette skyldtes ved jeg ikke, men synd var det!) Bassen havde nu ændret sig markant mod det tørre (meget klædeligt!) - men egentlig dybbas var der stadig ikke noget af. Mellemtone og diskant var egentligt meget ordinært, dog kunne diskanten godt komme til at lyde lidt skarp (skyldtes nok mere den vigende bas, end selve diskantgengivelsen). Perspektivet var ligesom skrumpet lidt ind, i forhold til det første setup. For al retfærdigheds skyld vil jeg lige nævne, at Mictor kun havde haft ca. 1 dag til at stille disse højttalere op (kan godt have stor indflydelse!) 

http://www.viborghifi.dk/viborgmusik/mictor.2004.6.jpg

Jeg tror der her var kommet
noget "Mike Oldfield" i skuffen her!

Som aftalt, sluttede arrangementet kl. 22.30. Inden vi stak næsen hjemad, spurgte Ole (Ontech) om ikke vi ville låne en DAc med hjem. Det ville vi selvfølgelig gerne (takker !) - denne bliver nu "testet" i klubbens meget forskellige setup's!

Vi takker for en aften i godt selskab.