Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Freddy

Så var vi af sted igen ;o)

Denne gang var Freddy vært for månedens Hi-fi-komsammen. Freddy har (som så mange af os andre) skiftet en del ud i afspillekæden siden han kom ind i klubben og jeg må tilstå at jeg blev lidt overrasket over lyden denne gang. Der var sket ting og sager siden jeg sidst hørte anlægget spille. 

Jeg havde været så smart at komme til tiden - endda lidt før tiden - for så er der god plads foran anlægget. Det skulle dog vise sig ikke at blive et problem, for der var ikke fuldt hus denne aften. Måske havde nogle af medlemmerne svært ved at finde frem - jeg havde heldigvis chauffør på - for det er lidt tricky at finde frem til Freddys hus, hvis man ikke har været der før. 

Det var lidt svært at koncentrere sig om at lytte - primært fordi Freddys hund i bogstaveligste forstand er en skødehund fuld af spilopper. Det ene øjeblik står den på skødet af en - det næste drøner den bagom en på ryglænet af sofaen?!? fordi sidemanden måske havde taget et par chips eller det så ud som om, at chancen for at blive kløet bag ørene måske var større en meter længere henne ad sofaen.

Men til sagen. Freddy har - siden jeg var der sidst - skilt sig af med sin NAD forforstærker og effektforstærker. Han har også lavet noget kabeludskiftning. NAD S500 Cd-afspilleren står der dog endnu. Højttalerne er også de samme, nemlig Dali Helicon 800. Forforstærkeren havde Freddy lånt af Lars - en Copland CTA 301. Den kender jeg rimeligt godt da jeg selv har sådan en - blot er min en serie 2'er. Efter lyden (retfærdigvis det samlede lydbillede) at dømme kunne jeg godt forestille mig, at Freddy kunne finde på at købe den af Lars - vi kan måske se, om det kommer til at stemme næste gang Freddy lægger hus og anlæg til. 


Vi hørte den dog ikke direkte op mod noget andet - men som sagt kender jeg den jo også og ved hvad den kan. Effektforstærkeren er nu en Luxman MQ70, hvor Freddy lige har skiftet rør. Det var også absolut nødvendigt - jeg så et af de gamle rør, som tenderede til at være mælkehvidt og med tydeligt smeltet glas. Jeg kan godt forstå Freddy havde været lidt nervøs for sine trafoer. Heldigvis var det blot røret og et par modstande der var stået af. Kablerne i dag er VdH - bl.a. Integration.

Det var en masse teknik-snak - og hvad så med lyden? Som jeg løftede sløret for i starten er der sket ting og sager. Jeg husker sidste besøg hos Freddy for et meget højt lydniveau hvor der virkelig blev fyret op under højttalerne. Hvis vi skulle snakke lidt, måtte vi fortrække ind på datterens værelse. Når der går rockmusik i den, får volumenknappen lige en tand ekstra. Som jeg husker det var det dengang et lydbillede som var præget af at det skulle kunne spille højt. Der var smæk for skillingerne, hvis en optagelse var lidt skarp blev det også serveret sådan - der blev ikke pyntet eller lagt fingre imellem. Til mere dæmpet musik manglede jeg lidt glød, lidt charme og lidt varme (men det kan jo være smag og behag).

Luxman'en kan helt sikkert ikke levere samme lydtryk - men måden det spiller på..... man fik jo lyst til at høre en plade mere og så en plade mere og så....nåh nej CD'er var det jo. Vi hørte slet ikke Lp'er denne aften. Freddy har ellers en Thorens-spille ;o) Lyden var meget mere åben, med meget bedre perspektiv og især var lyden mere musikalsk. Og på trods af de færre watt - højt nok til sådan en aften. Vi hørte alt fra rock over jazz til næsten-pop og det hele lød rigtig godt. Jeg skal ikke kunne sige, om det er den ene eller den anden komponent der har skylden eller æren for lyden, men samlet set er det blevet rigtig godt. Nogen vil måske også mene (og dem hører jeg til) lidt mere romantisk, men ikke mere end en elektrisk guitar lyder som en elektrisk guitar.

Hvad Freddy har af planer for fremtiden ved jeg ikke - for jeg fik ikke spurgt. Måske lidt tweaks med rørene i forforstærkeren hvis den bliver stående - det er da en mulighed. Vi nåede også lige på falderebet at høre nogle signalkabler som John havde lavet. Hovedingrediensen er sølv, men lyden er egentlig ikke sølvagtig, hvis man derved forstår lidt spids. Kablerne lød faktisk rigtig godt, anderledes end VdH'erne, men helt sikkert har de nogle kvaliteter. Eksempelvis var de meget åbne og trak lidt flere detaljer ud af musikken, så hvis man har brug for lidt af det, er de værd at prøve. Jeg nåede dog ikke at danne mig en konklusion om hvilke jeg foretrak i Freddys anlæg, til det var tiden for kort.

Snakken gik selvfølgelig også sådan en aften. Vi fik planlagt de næste to arrangementer - altså det ultimo november og ultimo januar (december er frimåned). Der blev også talt lidt om et besøgsarrangement på Fyn i januar/februar måned. Vi skylder også Freddy en tak for at have leveret de første julebryg og en god kage. Og ikke mindst for en god lydoplevelse hvor musikken fik lov at leve.

-Morten-

 

 

 

Her er lidt flere fotos fra aftenen hos Freddy

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddie1.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy5.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy12.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy15.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy16.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy3.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy7.jpg

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/freddy/freddy11.jpg