Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Lars Thomsen

Lars T har bedt undertegnede om at skrive om månedens klubaften der blev afholdt på en herlig forårsaften. Lars ville helst slippe for denne tjans, da han mente, at han ellers ville skamrose sit anlæg hele aftenen. Jeg vil derfor benytte denne uventede lejlighed til at påpege alle de mange mangler hans anlæg besidder!!!

Man skimter her bl.a. den smukke LA-Audio forforstærkerPjat til side. Den eneste mangel jeg umiddelbart kunne fornemme, og som Lars gentagne gange selv har gjort opmærksom på, er mangel på bas. Især var det interessant, at hvis men rykkede bare 1 meter tilbage, forsvandt det der var som dug for solen! Lidt længere frem og det hjalp lidt på det. Hvis man så bort fra dette (er jo svært for en basfreak men jeg skal prøve), var der ved normalt og lidt højere en normalt lytteniveau generelt tale om en meget musikalsk, åben og lyttevenlig lyd.

Det kunne måske for Lars T også være en idé at gøre lidt ved lytterummet! Ved meget høje (realistiske)  niveauer fornemmede jeg lidt skarphed, som måske kunne skyldes åbne vinduesflader til højre.

Vi startede ud med at lytte til nogle vilde kaniner - nogle af os kan stadig huske nogle forhistoriske øgler kaldet Gnags - derefter gik vi bl.a. over til klassisk (1812) selv noget fusionsmusik kom vi omkring.

Lars var lidt nervøs for om hans bas og mellemtone kunne klare kanonskraldet, men det gik da.

Herefter kom Lars N på banen. Nu skulle der BAS på systemet!!! Så en JBL subwoofer med et Dynacord aktivt delefilter og 2 brokoblede ZAP Pulse forstærkere kom på banen.

Subwooferen var genstand for megen opmærksomhed... især fra Morten som imidlertid var så bange for at miste sin ukrainske øl, at han jonglerede både med basenhed og ølglas!

 

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_6_2005.jpg 

Interessant form for vægttræning!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_5_2005.jpgSom man kan se, var det ikke kun Morten der var interesseret i subwooferen!

Lars N baksede med tilslutningen i en rum tid til stor nervøsitet for Lars T. Især ved skift af kabler der medførte en tydelig skratten bragte Lars T på sammenbruddets rand. Måske et par ProZac ville hjælpe her!!!

Mens Lars N baksede med tilslutningen, blev vi andre utålmodige og fortrak til køkkenet. Her blev der serveret spændende øl fra Ukraine, en stout og en Ale fra Vestfyen. Kage og kaffe var der selvfølgelig også. Diskussionen gik her højt på, hvorvidt surround eller billedsiden af det i fremtiden ville fortrænge den "gammeldags" hifi-lytning. Interessant diskussion, der fik kaffen og øllet til at skvulpe højt i kopperne.

Efter en lang diskussion (og Lars N var endelig færdig med at lege med tilslutningen af subwooferen) var det igen tid til en seriøs lytning.

Nu var der så rigeligt bas. Faktisk så meget, at Lars T var nødt til at skrue ned for niveauet på et tidspunkt. Det ville være interessant at prøve diverse subwoofere til ProAc højtalerne. JBL subwooferen var egentlig beregnet til PA-system, og havde visse problemer med at følge med de hurtige ProAc.

Vi hørte 1812 overturen igen - og denne gang var der virkelig krudt i kanonerne! Faktisk så meget at klædeskabet begyndte at give sit besyv med!

Alt i alt en meget interessant aften med masser af god musik!!

Her er lidt flere fotos fra en spændende aften:

JSA

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_1_2005.jpg
Lars og Lars bakser

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_2_2005.jpg
LA Audio er jo en smuk rørforstærker

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_9_2005.jpg
Lars bakser med opsætningen af subwooferen

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_10_2005.jpg
 

http://www.viborghifi.dk/billeder/traef/2005/lars_l/lars_l_11_2005.jpg
Der diskuteres heftigt