Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Gryphon aften 8. marts 2006

Onsdag den 8. marts var vi en flok på ca. 15 klubmedlemmer, der havde den ære at komme til demonstrationsaften hos Gryphon i Ry.

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0010.JPGFlemming Rasmussen har været i "gamet" i mange år og fortalte på en utroligt underholdende måde, hvordan Gryphon startede ved en tilfældighed. Efter denne introduktion blev vi vist rundt i de hellige udviklingshaller og fik samtidig en grundig beskrivelse af produkter og produktfilosofi. Det var meget svært ikke at savle i de lækre print på samlebordet!! Utroligt lækre dyre komponenter på alle printplader vi så.

Efter rundvisningen satte vi os til rette i lyttelokalet og den mere seriøse del kunne begynde. Flemming havde valgt at benytte sig af en integreret Gryphon forstærker, fordi højtalerne var utroligt nemme at drive. Han mente vi nok skulle få en lyttemæssig oplevelse udover det sædvanlige alligevel. Højtalerne, der blev benyttet, var de utroligt smukke Poseidon højtalere. Jeg kunne ikke dy mig og spurgte om prisen på disse smukke højtalere. "80.000" sagde Flemming. Et par klubmedlemmer bag mig hviskede, at det da ikke var så dyrt. Det var endnu ikke gået op for dem, at Flemming snakker priser i Euro!! Som man kan se på et foto længere nede på siden, er disse højtalere særdeles store. 500 kg!

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0020.JPG

Cd-afspilleren var en Mikado, selvfølgelig også et highend Gryphon produkt. Nu blev der endeligt fyret op under anlægget. Spændingen fra min side var stor. Jeg er inkarneret rør-fan idet jeg vægter lyttevenlighed meget højt. Og jeg har, øhhhhh... , havde endnu tilgode at høre en rigtig lyttevenlig (læs analog) transistorforstærker. Alle mine fordomme blev manet i jorden som ved et trylleslag. Alt der blev puttet på anlægget var utroligt lyttevenligt og samtidigt var der virkelig smæk for de mange skillinger anlægget koster. Jeg har endnu aldrig hørt en lilletromme, som dette anlæg kunne gengive. Hele frekvensområdet blev gengivet utroligt autoritært, og der var virkelig hul igennem. Flemming spillede på et tidspunkt et nummer, som vidst nok skulle forestille at være et kor af "sorte slaver". Jeg tog mig næsten i at kigge efter bag højtalerne, om der skulle skjule sig et rigtigt kor. Imponerende!!

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0024.JPGImponerende var nok det mest brugte ord om anlægget fra de fleste af klubbens medlemmer. Der var vist kun en enkelt eller to der ikke var lige så imponerede som os andre. Det nok mest imponerende nummer, der blev spillet, var det allersidste nummer. Lidt af en kuriøsitet, og som Flemming sagde: "jeg spiller det kun, når jeg skal demonstrere, hvorfor jeg mener at mange små basenheder er bedre en 1 stor". Nummeret sluttede med et pistolskud. Vi var vidst flere der efter nummeret havde lyst til at checke efter om vi var blevet ramt af et projektil!

Desværre var Flemming lidt småsyg og skulle tidligt op dagen efter. Så vi sluttede forholdsvist tidligt omkring kl. 22. Som en af klubbens medlemmer sagde: "vi kunne sagtens blive ved med at lytte i mange timer endnu.

 

Mange tak til Flemming for gæstfriheden og en oplevelse udover det sædvanlige!!

-webmaster- 

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0011.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0014.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0015.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0016.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0018.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0022.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0021.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0025.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/gryphon/DSCF0019.JPG