Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Klubaften Og Musik-Bytteaften Hos Kjeld

 

http://www.viborghifi.dk/billeder/kjeld_2006/Dscf0014.jpgKlubaften og musik-bytteaften hos Kjeld. Den nye sæson begyndte lidt anderledes, end den plejer. Kjeld var vært for os denne sidste aften i august, men der var ikke kun tale om en af vores normale klubaftener. Vi skulle forsøge os med noget helt nyt, nemlig en musik-bytteaften, som vi havde valgt at kalde det. Og hvad gik det så ud på? Jo, vi regnede med, at mange af os havde dubletter i Lp- og/eller Cd-samlingerne, som man kunne tænke sig at sælge eller at få byttet til noget andet sjovt. Så vi havde på forhånd opfordret medlemmerne til at medbringe Lp’er, Cd’er, DVD’er samt hi-fi-tilbehør, som man ønskede at sælge eller at bytte. Der var sat en enhedspris på Lp’erne, mens de øvrige ting blev prissat individuelt. Vi var naturligvis spændte på, hvordan sådan et arrangement mon ville forløbe. 

 

http://www.viborghifi.dk/billeder/kjeld_2006/Dscf0016.jpgEfterhånden, som vi ankom, blev der virkelig båret mange Cd’er, DVD’er og især Lp’er ind i stuerne hos Kjeld, mens folk ikke havde medbragt voldsomt meget hi-fi-tilbehør. Stemningen var næsten lidt hektisk, mens vi forsøgte at finde plads til især de mange Lp’er, og begge husets stuer måtte tages i brug, for at det hele kunne blive sat til skue. Herefter kastede vi os over pladestakkene for at få et overblik over, om der var noget, vi hver især kunne bruge. Jeg tror ikke, at nogen gik hjem med alt det, de var kommet med. Måske havde man lige så meget med hjem, men der var som regel sket en udskiftning af nogle af tingene til noget mere interessant - sådan gik det i hvert fald for mig, og det var vist ret typisk. Det var således langtfra alt, hvad der var medbragt denne aften, der skiftede ejer, men der blev nu ellers byttet og handlet på livet løs. Hyggeligt var det som sædvanligt, når vi mødes, og jeg tror egentlig, at de fleste gik hjem med et ønske om, at dette her godt måtte gentages ved en anden lejlighed - så mon ikke det bliver det. 

Men nu var det jo samtidig et almindeligt klubmøde, så der blev også tid til en lille drøftelse af fordelingen af arbejdsopgaverne ved det kommende Supertræf. Og ikke mindst til at lytte til Kjelds anlæg, som - siden sidst - var blevet forbedret på et meget væsentligt punkt: De veltjente og i øvrigt velspillende Proac-højttalere havde måttet vige pladsen for et sæt Vienna Acoustics Beethoven Baby Grand. Og det var en forskel, som både var til at se og høre. De nye, flot designede højttalere i en elegant lakeret, lys træsort passer perfekt til Kjelds lytterum - også hvad fysisk størrelse angår. 

Beethoven Baby GrandSom en af de forholdsvis få i klubben er denne aftens vært i øvrigt så heldig at have et dedikeret lytterum, og det er naturligvis en indiskutabel fordel af mange grunde. Bl.a. har man jo så nogenlunde frie rammer, når højttalerne og det øvrige anlæg skal placeres, ligesom det er muligt at høre musik uden at forstyrre andre i huset væsentligt. Kjeld har dog ind imellem klaget lidt over de akustiske forhold i rummet, men at dømme efter aftenens demonstration af anlægget, er disse problemer vist ved at være løst. 

Der er valgt en meget radikal løsning, hvad akustisk afkobling angår, idet elektronikken simpelthen står på hylder, som via tynde stålwirer er ophængt i husets loftskonstruktion. Gulvet kan således aldrig komme til at bidrage med uønskede vibrationer. Kjeld ytrede dog denne aften ønske om, at Rega-pladespilleren gerne måtte få sin egen vægophængte hylde - et projekt som efterfølgende er blevet sat i sving, og det iflg. Kjeld med godt udbytte. Det blev ellers netop Rega-pladespilleren, vi lyttede meget til denne aften, og det skyldes bl.a., at der var flere, som gerne ville prøvelytte nogle Lp’er inden evt. køb. Classé-Cd-afspilleren stod dog heller ikke stille, så jeg tror, at de fleste gik hjem med et godt indtryk af, hvordan Kjelds anlæg lyder anno 2006. Og det lyder i mine ører bedre end nogensinde. 

http://www.viborghifi.dk/billeder/kjeld_2006/Dscf0021.jpgLydbilledet er blevet klart større end tidligere, og det er virkeligt svært at spotte højttalernes placering heri, for det er nærmest et stort lydtapet, der bliver foldet ud foran lytteren, når Kjeld tænder op for anlægget. Alligevel synes jeg, at musikken gengives med en fin punktformighed, og klangen er, som Kjeld og andre yndere af akustisk musik ofte ønsker det: varm, ægte og organisk. Min personlige mening er, at dette anlæg yder sit allerbedste, når det er pladespilleren, der er signalkilde. Og så har jeg endda ikke hørt det efter den seneste forbedring, som jo altså går ud på, at Rega’en er blevet bedre afkoblet. Men det håber jeg snart at få lejlighed til. 

http://www.viborghifi.dk/billeder/kjeld_2006/Dscf0024.jpg

Tak til Kjeld og familie for en hyggelig og veltilrettelagt aften. 

- Andreas -