Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Klubaften hos Jan 2008

Så var det Jans tur til at holde klubaften. 

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_002_resize.jpgDa alle var samlede, præsenterede Jan sit anlæg, som er et rent Holfi opsæt. 

Det består af Holfis nye Zandra Multiafspiller, en Power NB 1 effektforstærker på 130 w til de foreste kanaler, en 1.5.1. forforstærker, både den og multiafspilleren kan skabe en virtuel center kanal, til de bagerste kanaler bruger Jan en power 8. 

Højttalerne er Holfis Sonair i pianolak, Jan har også en Dali subwoofer og Dali højttalere beregnet til at hænge på bag eller side væg. 

Subwooferen har fået lavet en bas port og den oprindelige 12” enhed var netop blevet udskiftet med en Skanspeak 10”, som simpelthen er bedre til at nuancere, alle ændringerne er foretaget efter foreskrifter fra Holfi. 

Højttalerkablerne og signalkablerne er fra Holfi, men netkablerne er Oyaide og Furutech.

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_003_resize.jpg

Alle Jans apparater er ganske vist med batterier, men de er ikke uafhængige af nettet, det har Jan taget konsekvensen af, foruden netkabler har Jan en Furutech TP80E netliste med filter, el installationen til anlæget og apparaterne er desuden udstyret med APH sikringer. 

Der blev lagt ud med rolig musik i 2 kanaler på alm. CD, senere blev der spillet i flere kanaler.

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_004_resize.jpgJeg tror, alle lagde mærke til at der var for meget bund, Subwooferen var indstillet efter den gamle enhed, den nye var desuden heller ikke tilspillet. 

Lyden var meget analog og behagelig, jeg er sikker på at en korrekt indstilling af subwooferen, vil resultere i en mere klar lyd, der blev da også eksperimenteret lidt med det i løbet af aftenen.

Det er ganske utroligt, hvad en subwoofer kan betyde for lyden, foruden mere bund, klare det op i mellemtone og diskant området. 

Der blev diskuteret en hel del om to kanals lyd og flerkanals lyd. Jeg må lige tilføje at Holfis Zandra M.P. kan afspille SACD, som i mange tilfælde har mulighed for flerkanals lyd.

Med den rigtige mikrofon opstilling gerne tre foran musikerne og to ved bag vægen, kan man virkelig flytte det rum, musikken er optaget i hjem i dagligstuen.

Det er en skam, der er så mange hi-fi entusiaster, der er bange for flerkanals lyd, det kræver ikke den store udskrivning til de bagerste kanaler, det skal bare indstilles rigtig og som Jan siger, har vi, der går op i god lyd ikke en interesse i SACD, med det større frekvens og dynamikområde o.s.v, må det være svaret på entusiastens forventninger til fremtidens digitale lyd.

Vi så også musik  DVD, det fungerede udmærket.

Jans anlæg demonstrerede ganske godt, det store potentiale der netop er i flerkanalslyd, det er også det han brænder for.

Vi siger også tak for det fine traktement, mon ikke Jans kone Lotte, havde hjulpet til der.

Her er lidt flere fotos fra aftenen:

-Per-

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_005_resize.jpg

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_008_resize.jpg

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_013_resize.jpg

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_007_resize.jpg

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_009_resize.jpg

http://www.viborghifi.dk/2008_hifiaften_hos_Jan_011_resize.jpg