Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Generalforsamling hos Evert 30. april 2009


http://www.viborghifi.dk/billeder/evert_april_2009/Imgp0025a.jpg

Evert har følgende udstyr:

Effektforstærker: Audia Flight 100

SACD-maskine/forforstærker: Audio Aero Sacd Signature edition

Digitalmedie afspiller: Wadia 170i iPod Transport sammen med en iPod touch

Højtalerkabel: Vincent high-end

Signalkabel: Dyrholm Design Audio Aries 

Strømkabel: Electraglide Epiphany X3

http://www.viborghifi.dk/billeder/evert_april_2009/Imgp0034a.jpg

Evert er lige blevet den formentlig glade ejer af et sæt JM-lab Utopia, som han har erstattet sine tidligere højttalere - nemlig de store, sorte Focus Audio højttalere - med. Efter min mening har det været et skridt fremad for Evert. Han har fået en højtaler med en kolossal frigjorthed og dynamik bare for at nævne et par af de ting, som Everts højtalere formår. De har mange high-end parametre med hensyn til opløsning og åbenhed i form af luft og mikrodynamik. Følsomheden ligger på 94db, og det har derfor været muligt for Evert at drive Utopia’erne med en mindre effektforstærker. Audio Flight’en klarede nemlig ærterne med godt overskud og er klangmæssigt også et godt match til både Audio Aero’en og Utopia’erne.

Evert prøvede i aftenens løb at sammenligne sin Audio Aero, altså et CD medie, med en iPod transport fra Wadia, som jo kører med digitalt signal fra harddisken på en iPod touch. 


Lyd forskellen var ganske vist stor, men det er prisen jo også. En iPod og en Wadia 170i Transport koster i ligaen 5.000-6.000 kr. hvor Audio Aero’en har en vejl. pris på ca. 75.000kr. 
På trods af et lidt unfair sammenligningsgrundlag, var det et spændende twist for aftenen at blive præsenteret for noget nyt som Wadia-transporten, som egentlig gjorde det ganske godt, alt taget i betragtning. 

 

Musikken

http://www.viborghifi.dk/billeder/evert_april_2009/Imgp0032a.jpgHvad musik vi skulle høre, var ikke planlagt, men når man sidder 12-13 hi-fi-entusiaster og brainstormer, kommer der hurtigt nogle forslag på banen. Det er også rart at få mulighed for at høre noget, man kender, både for at perspektivere med sit eget anlæg, men også for at høre noget musik, man brænder for. I aftenens løb blev der spillet stort set alle genre. Lige fra the bluest blues til klassiske symfonier. F.eks. Nik Bärtsch - fusions jazz medbragt af Helge og Elvis Presley – solosang fra en demonstrations CD med blandede numre, som vi hørte en del af.
 


Konklusion
Alt i alt en hyggelig aften, som det som regel plejer at være, når vi har klubmøde. Uden tvivl god lyd og god musik. En stor tak til Evert for invitationen, men også tak til vores formand Per Niebuhr. 

- Christian Skyum Carlsen -