Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Andreas i September

Andreas havde inviteret til en spændende klubaften.

Først præsenterede han sit anlæg, som består af følgende:
Vienna Acoustics Mahler højttalere
Rogue Audio M150 monoblokke
Ayre K5x Evolution forforstærker
Mark Levinson No. 37 Cd-drev
Orpheus One digital audio converter
EAR/Yoshino 324 Riaaforstærker med step-up-trafo
Michell Orbe SE pladespiller
Ortofon Jubilee pickup
Ortofon AS-212S tonearm
Pop Pulse PC Link II USB til AES/EBU-converter
Isotek Sigmas powerconditioner
Kabler fra Dyrholm Design Audio, Transparent Cable,
Electraglide, Isotek og Oyaide
Afkobling med Black Diamond Racing Cones, Archos
samt Magician og gummifødder for højttalere fra Holfi.

Der blev først spillet på pladespilleren, som Andreas prioriterer rimeligt højt, da han har mange Lp’er og godt kan lide den analoge lyd. Der blev spillet flere skæringer, bl.a. med så forskellige folk som Paco De Lucia og Tina Turner, og der er ingen tvivl om, at Andreas har en mening om, hvordan god lyd skal være. Noget, der betyder meget for ham, er tyngde i anslagene, og at det klangligt hænger godt sammen. Det må man sige er lykkedes til fulde med pladespilleren.
Den næste signalkilde, vi lyttede til, var en Windows XP-baseret bærbar computer, som via et USBkabel var sat til en Pop Pulse PC Link II USB til AES/EBU-converter og fra denne converter videre via et digitalkabel til en Orpheus One digital audio converter, som også fungerer sammen med Cdløbeværket.
Det er det sidste nye tiltag i Andreas anlæg, noget han ikke mindst har valgt for at kunne høre musik i god kvalitet, mens han arbejder på sit kontor, som støder op til lytterummet. Han har rippet nok musik fra nogle af de mange Cd’er, som han ejer, til at kunne spille ca. et døgn, og han kan så på computeren i programmet iTunes lave spillelister med den musik, han ønsker at høre på forskellige tidspunkter. Vi hørte bl.a. et a cappella nummer med Eva Madsen, og det blev så det ”akustiske” indslag med denne signalkilde. Det var egentlig meningen, vi skulle have hørt noget klassisk musik, som Andreas hører en del af. Men Andreas skønnede vist, at en del af gæsterne ikke ville bryde sig om det, tror jeg.

Der blev lagt ud med at bruge et AQVOX USB Audiocable venligst udlånt af Morten. Jeg vil lige nævne, at vi senere byttede tilbage til Andreas’ eget mere alm. USB kabel, og forskellen var slående! Vi har et medlem, som normalt ikke mener, der er forskel på kabler, men han udbrød alligevel spontant: ”Der
er forskel på kabler!” Andreas overvejer nu at købe et sådan USB kabel, ja, han kan næsten ikke andet efter at have hørt, hvor positivt det var for lyden!
Lyden var da også rigtig god. Vi spillede først fra computerens harddisk, og vi prøvede senere at spille fra et USB stik, hvilket gjorde lyden mere præcis og nemmere at forstå efter min mening; man kan forestille sig, at det har indvirkning på lyden, at harddisken har roterende dele, og det har et USB stik ikke.
Der blev talt meget om computeren og alle de muligheder, der ligger der, og det kan der skrives meget om, men Andreas har faktisk ikke valgt computeren, for at den skal afløse Cd’en, som var næste punkt på dagsordenen. Cd-afspilleren består af den ovennævnte Orpheus One DAC og et Mark Levinson No. 37 Cd-drev. Det stod hurtigt klart, at der var mere tyngde og klarhed med Cd-drevet, end der var med computeren selv med bedste USB-kabel. Men det er så også et godt drev, som Andreas sætter stor pris på. Han har bl.a. prøvet flere seriøse SACD-afspillere, hvoraf nogle ganske vist spillede bedre, når det var SACD’er, der var programmateriale. Andreas fandt dog ikke, at almindelige Cd’er lød så godt på nogle af disse maskiner - måske med en enkelt undtagelse, ville han godt indrømme. Da Andreas næsten udelukkende har Cd’er, har han dog valgt at holde sig til sin egen kombination.
Andreas har haft Vienna Acoustics Mahler-højttalerne i længere tid og regner også med at beholde dem et stykke tid endnu. De trækkes som nævnt af Rogue Audio M150-monoblokke, der er erhvervet i år, og som er monteret med NOS-rør i indgangen, og de udstyrer da også Mahler’ne endda rigtig godt sammen med Ayre K5x Evolution forforstærkeren. Den er enkelt opbygget men med en meget stor strømforsyning. Andreas har eksperimenteret en del med afkobling og bruger primært Black Diamond Racing under apparaterne. Som signal- og højttalerkabler anvendes Aries fra Dyrholm Design Audio. Det er fremragende kabler, som har givet et godt resultat alle steder, hvor jeg har hørt dem, og det gør de bestemt også i dette anlæg. Samlet set har Andreas nemlig opbygget et spændende og meget vellydende anlæg med mange muligheder, og som lægger op til mange timers lytning.

Vi siger tak for en musikalsk, hyggelig og interessant aften.

-Per-

Her følger nogle billeder fra årets sidste klubmøde: