Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos High End Sound d. 5. November

Vi var denne torsdag aften inviteret af Gert fra High End Sound for at høre en nyhed nemlig Playback Designs MPS-5 Cd/SACD afspiller. Den er udviklet af Andreas Koch, tidligere chefudvikler for EMM Labs.
Andreas Koch mener at man i fremtiden vil komme til at spille mere musik fra en computer, og derfor har han
foruden alle gængse digitale ind og udgange udstyret konverterdelen med en USBindgang, og konverteren kan da også købes selvstændig for kr. 75.000,-. Man kan købe den samlede maskine for kr. 100.000,-, men skal man
udbygge SACD-siden til flerkanalslyd, som mange SACD plader indeholder, må man købe endnu en konverter.

Højttalerne var de italienske Opera Grand Callas - PSB Synchrony One. Effektforstærker og forforstærker var Lamm M1.2 ref + L2 ref pre. Effektforstærkerne var på 2 x 110 w klasse A. Kablerne var Gerts egne sølvkabler. Da vi alle var velankomne, blev vi budt på en forfriskning, hvilket var velkomment efter den for de fleste af os lange køretur. Gert havde opstillet stole og gjorde opmærksom på, at vi selv måtte bytte pladser, så alle kunne få en plads i ”sweet spot”. Efter at have fortalt lidt om bl.a. anlægget, lagde Gert ud med at spille to numre fra den nye Cd med Mark Knopfler. Det er en almindelig Cd, men Gert gjorde opmærksom på, at afspilleren automatisk opsamplede til 24 bit og 192 kHz, Han fortsatte med en SACD fra Stockfisch Records med Allan Taylor. Jeg syntes, der var lidt mere opløsning på SACD’en, men det er svært at vurdere, når det er fra to forskellige selskaber. Gert fortalte, at han ikke tidligere havde hørt en digital afspiller lyde så analogt. Der blev spillet meget forskelligt musik, herunder også SACD’er, vi selv havde medbragt.Jeg vil give Gert ret - lyden var meget analog, ja, den var på en måde sprød, men samtidig meget præcis, dynamisk og åben. Der kunne nok for nogen mangle lidt bund, men det skal siges, at vi var mange i lytterummet, og der stod også nogle andre højttalere/subwoofere i det ene hjørne, som man kunne forestille sig absorberede nogle af de dybe frekvenser. Playback Designs MPS-5 Cd/SACD afspiller fortjener at få succes og har da også allerede fået nogle fine anmeldelser bl.a. i det norske hi-fi-blad Fidelity, hvor også Lamm-forstærkersættet bliver testet i det kommende nummer. Det kan heller ikke andet end at blive en god test. Vi siger tak til Gert for en god og interessant aften, hvor vi også blev præsenteret for nogle af hans andre produkter.
-Per