Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Klubaften hos John februar 2010

Klubben var på en kold vinteraften inviteret indenfor til musikalsk varme hos John.

http://www.viborghifi.dk/billeder/john_feb_2010/1.jpg

Johns anlæg består af følgende udstyr:


http://www.viborghifi.dk/billeder/john_feb_2010/4.jpgSignalkilder:
PC med musik lagret på ekstern harddisk. Denne skiftes snarest ud med en Mac med I-Pod fjernbetjening.
Denon DCD S10 cd spiller, der også fungerer som DAC for PC'en.
Er modificeret helt igennem hos LC Audio.

Forstærkere:
Hjemmebygget forforstærker med indbygget elektronisk delefilter, som deler mellem bas og mellemtone.
2 stk. mono The End 3.1 effektforstærkere, delvist hjemmebyggede. Til 
basenhederne.
Bewitch rørforstærker med EL 34 rør som trækker mellem og diskantenhederne.

Højttalere:
Hjemmebyggede med Peerless slavebas-system, modificeret Audax mellemtone og Scan-Speak diskant.

Div:
Pop-Pulse digital signalkonverter, som konventerer PC'ens USB signal til coaxial signal - kan konventere fra og til næsten alle digitale lydformater.

Kabler:
Signal: Nye spændende prototyper ”udlånt” af Dyrholm Design Audio
HT: Dyrholm Design Audio model Aries til både bund og top.
USB: Til aftenen lånt af Schmidt Audio, Locus model Axis. Ellers prototyper 
fra Dyrholm Design Audio.

http://www.viborghifi.dk/billeder/john_feb_2010/7.jpgJohn er flyttet siden sidste møde, og han har nu fået etableret en selvstændig sikringsgrubbe til anlægget - med kraftig kabelføring og de rigtige sikringer, som mange andre også har gode erfaringer med.

Han har desuden solgt sin pladespiller, han vil hellere satse på afspilning af musik fra en pc, hvilket han mener, er fremtiden.

John havde programmeret sin Windows XP baserede PC med mange forskellige musiknumre, og han holder meget af rockmusik. Nogle af de sidste numre, der var valgt, var da også med Jimmie Hendrix.

John har stor fokus på kabler, og det er noget, han har fået efter et besøg af en klubkammerat, der havde et signalkabel med, der gjorde en stor positiv forskel på hans anlæg. John kan godt lide at lave tingene selv, og han gik derfor i gang med at konstruere kabler. 

John har fundet frem til en overfladebehandling, der ikke har indflydelse på lyden, og han bruger primært naturmaterialer til isolering. John laver i dag en serie High End kabler, der efter min mening kan være med de bedste på markedet: http://www.dyrholmdesignaudio.dk/Firmaprofil.htm. Man behøver ikke en garage i USA for at lave gode kabler, når man har en i Danmark.

Det skal siges, at John ofte tager rundt til forskellige hi-fi entusiaster, som mange gange har meget dyre og velanskrevne kabler at sammenligne med. Han har desuden en evne til at tage det ene ”nederlag” efter det andet i sådanne sammenligninger - for så til sidst at komme med noget der bare er bedst.

John siger selv, at kablerne i hans anlæg nok ligger klasser over resten af anlægget. Jeg syntes nu altid, at han har haft fornuftig god lyd, men med de sidste tiltag på kabelsiden er det gået godt fremad, som jeg også hørte en ellers meget kræsen entusiast sige.

http://www.viborghifi.dk/billeder/john_feb_2010/8.jpg


Vi prøvede denne aften at eksperimentere med USB kabler, og alle var enige om, at der var forskel, men der var ikke enighed om, hvad der var bedst. Sådan kan det være; nogle gange er det indlysende, hvad der er bedst, og andre gange skal der mere tid og tålmodighed til for at kunne afgøre det. Det skal siges, at ikke alle fremmødte var til stede foran anlægget hele tiden, for det fine traktement, som John havde sørget for i de tilstødende lokaler, trak også folk til, og man kunne så samtidig få en hyggelig snak.

http://www.viborghifi.dk/billeder/john_feb_2010/2.jpg

Vi siger tak for en hyggelig aften.

-Per-