Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Klubaften hos Morten S august 2010

Det er altid hyggeligt at mødes igen efter sommerpausen, når vi skal have vores første klubaften i den nye sæson. I år var det tilmed den 13. sæson, som vi tog hul på i vores lille klub, og selv om der er nogle, som forbinder dette tal med uheld, ja så blev sæsonstarten i hvert fald vellykket.

Det var nemlig Morten, som tog imod os denne augustaften, og her føler man sig altid velkommen. Morten vil lige som de fleste andre hi-fi-entusiaster gerne vise sit anlæg frem og give smagsprøver på lyden fra samme, og så er han aldrig bange for at lufte sine meninger omkring hi-fi og omkring, hvordan det bedst sammensættes og demonstreres. Så man har altid lidt at tænke over med hjem i bagagen fra Morten.

http://www.viborghifi.dk/billeder/morten_august_2011/IMGP0061.5.jpg


Lad det være sagt med det samme, at Mortens anlæg hører til i den dyre ende, selv om grænserne for, hvad der er dyrt inden for hi-fi, nok har flyttet sig for mange af os i klubben i løbet af de forgangne tolv år. Mortens anlæg er stadig sammensat af elektronik fra Audio Research og højttalere fra ProAc, men det var alligevel ikke helt de samme apparater og højttalere, som da vi sidst aflagde besøg med klubben, hvilket jeg senere vender tilbage til. På kabelsiden er det stadig kabler fra Purist Audio Design, der forbinder elektronik og højttalere, ligesom anlægget også er meget forsvarligt afkoblet med de dertil velanskrevne produkter fra amerikanske Black Diamond Racing Cones.

http://www.viborghifi.dk/billeder/morten_august_2011/IMGP0073.5.jpgMorten vil helst demonstrere sit anlæg med musik, som han kender, og som er i en god eller ekstra god indspilningskvalitet. Alt andet yder ikke et ægte high-end-anlæg retfærdighed, føler han, og det var da også ren vellyd, vi blev præsenteret for fra de Cd-skiver, som han denne aften valgte at lægge i skuffen på Audio Research CD8-afspilleren. Genremæssigt bevægede vi os det meste af tiden i eller omkring moderne jazz, idet vi dog også fik lov at høre lidt bluesmusik ud på aftenen. Det er næppe Mortens hof, fornemmer jeg, men har man gæster fra vores lille klub, er det svært helt at komme uden om blues.

Jeg nævnte tidligere, at anlægget denne gang ikke helt svarede til det, vi oplevede sidste gang, Morten var vært for klubmøde. Gengangerne er den nævnte CD8-afspiller samt REF 5-forforstærkeren. Desuden er de fleste af
http://www.viborghifi.dk/billeder/morten_august_2011/IMGP0078.JPGkablerne stadig de samme, hvilket vil sige i samme kompromisløse pris- og kvalitetsklasse og altså fra Purist Audio Design. Så er der højttalerne, og her der sket en ændring siden sidst, idet der stadig spilles på ProAc - men nu model Response D100, som både i ProAc’s program og hos Morten har erstattet den tidligere topmodel, Response Four. Effektforstærkerne er nu model VM 220 fra Audio Research, hvilket er rørbestykkede monoblokke på 200 watt pr. side.

Lydmæssigt havde ændringerne absolut trukket tingene i den rigtige retning iflg. min smag, idet der stadig var tale om et meget velopløst lydbillede med et ganske flot perspektiv. Klangmæssigt var helhedsindtrykket nok en smule varmere og gengivelsen måske knap så analytisk. Det klædte dog alt i alt lyden, som Morten har grund til at være tilfreds med.

Fremtidsplaner for anlægget s udvikling var Morten også inde på, og her er det nok de ellers vellydende monoblokke, som kan risikere at komme i farezonen, da Morten gerne vil have, at hele den primære afspillekæde er fra Audio Researchs Reference-serie. Men indtil da kan Morten kun være tilfreds med sine nuværende forstærkere, som gør et godt stykke arbejde.

 

http://www.viborghifi.dk/billeder/morten_august_2011/IMGP0095.JPG


Tak for en hyggelig aften med god musik og forplejning. En ny sæson var skudt godt i gang.

- Andreas -