Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Sommerfest hos Gert 2010

Sommerfest, klubmøde og generalforsamling hos Gert

Så skulle vi til det igen, og det med glæde. For det var den årlige sommerfest, der skulle afholdes denne fredag aften, den 28. maj, og det skulle vanen tro finde sted hos Gert i de smukke omgivelser i Hjarbæk.

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0900.JPGDog var det hele lidt anderledes i år, for vi skulle også holde generalforsamling. Den havde været planlagt til at afholdes tidligere på foråret, men praktiske hensyn gjorde da, at den måtte flyttes, så nu blev den så holdt hos Gert. Et pænt antal medlemmer var heldigvis mødt op, og der var pæn talelyst ved generalforsamlingen, som blev gennemført på en times tid. Det blev på generalforsamlingen bl.a. besluttet, at sommerfesten hvert år skal afholdes den anden fredag i juni, og Gert ville gerne lægge hus til også fremover, hvilket vi naturligvis var taknemmelige for.
Så var den formelle side af sagen overstået, og vi kunne komme videre med grillmaden og festen. Som altid var det hyggeligt at slutte sæsonen af hos Gert, og snakken gik lystigt. 

Dog fik vi også lyttet til Gerts anlæg, for arrangementet var samtidig at betragte som et klubmøde hos Gert. Hans anlæg havde forandret sig lidt siden sidste år, da højttalerne var vokset væsentlig siden sidst. Model 0.5 fra Podium var nemlig blevet erstattet af topmodellen fra samme firma, Model 1.

Samtidig stod der nu hele to effektforstærkere mellem de store panelhøjttalere, nemlig en 100 watts Classé og et sæt klasse D Bel Canto monoblokke. Sidstnævnte var anskaffet for ikke så længe siden, og Gert var i gang med at finde ud af, hvilke(n) effekt forstærker(e), der skulle spille hovedrollen fremover, hvorefter den anden skulle sættes til salg. Desuden var Gerts subwoofer nu en hornkonstruktion fra Schmidt Audio - en subwoofer som i sit slanke kabinet diskret strækker sig fra gulv til loft i det ene hjørne af lytterummet med den smukke udsigt. Den er bestykket med en 15” basenhed og går særdeles dybt.

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0902.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0904.JPGLyden mindede meget om sidste års lyd og så alligevel ikke helt, idet hele lydbilledet syntes at være vokset med højttalerne, og da bassen blev behandlet meget kompetent og i flot sammenhæng med resten af toneområdet, som de store Podium-højttalere altså tager sig af. Subwooferen equalizes elektronisk via en boks fra Velodyne.

Så lydkvaliteten som sådan blev ikke diskuteret hos Gert, og det var der efter min mening heller ingen grund til, for den var bare god. Så var der det med effektforstærkerne, hvor nogle foretrak den lidt ældre Classé - heriblandt nok værten - mens andre – heriblandt undertegnede – hældede mest til den stringente, kontrollerede gengivelse fra Bel Canto-sættet. Alt i alt er det nok en smagssag, for begge muligheder er gode. Valget er naturligvis Gerts, så det bliver spændende at se, hvad han vælger at køre videre med.

Vanen tro blev det lidt sent, før vi fik sagt farvel efter en interessant og hyggelig aften - og efter en lang og spændende sæson. Tusind tak til Gert for stor gæstfrihed i de suveræne rammer ved Hjarbæk Fjord.

- Andreas - 

Her er lidt flere billeder fra aftenen:

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0907.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0912.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0914.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0918.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0920.JPG

http://www.viborghifi.dk/billeder/sommer_fest_2010/DSCN0921.JPG