Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Klubaften hos Andreas august 2011

Vores augustklubmøde var i år berammet til at skulle foregå hos undertegnede, og sådan blev det.

http://www.viborghifi.dk/billeder/andreas_2011/IMGP1998.5.jpg

Den sidste torsdag i måneden troppede en flok forventningsfulde (tror jeg da) hi-fi-nørder op på adressen, og det forpligter jo. For man vil altid gerne demonstrere sit anlæg så godt som muligt, således at så mange som muligt af gæsterne får lidt ud af aftenen.

Derfor blev denne klubaften måske også lidt anderledes, for jeg har efterhånden en hel del funktioner integreret i mit hi-fi-anlæg. Og det er ikke alle disse funktioner, som direkte har noget med hi-fi-lyd at gøre.

Sagen er nemlig den, at jeg har et fladskærms-Tv, en DVD/Blu-Ray-afspiller samt en Pc koblet til mit anlæg på lige fod med mere ”normale” hi-fi-ting som en pladespiller og et Cd-drev. Jeg synes selv, at jeg på denne måde får mere ud af anlægget, end det ville være tilfældet, hvis jeg kun brugte det til afspilning af fx Cd’er og/eller Lp’er. Nu havde jeg så denne aften valget mellem at demonstrere mit anlæg ved traditionel Cd- eller Lp-afspilning eller ved at lade gæsterne opleve alle mulighederne i anlægget - jeg valgte sidstnævnte løsning.

Så menuen stod både på PC-lyd, Cd’er, Lp’er, Musik-DVD’er og -Blu-Rays samt et enkelt filmklip på Blu-Ray. Det havde den fordel, at programmet blev varieret, men når vi skulle nå eksempler på alle disse typer ”software”, ja så var det for flere gæsters vedkommende kun en af signalkilderne, som man fik hørt eksempler fra siddende i stolen midt for anlægget. Og det er det eneste sted i stuen, hvor man virkelig kan vurdere lyden, da en aktiv subwoofer med rumkorrektion også anvendes. Det betyder, at bassen andre steder i rummet til dels kan opleves som værende for fed eller for voldsom.

http://www.viborghifi.dk/billeder/andreas_2011/IMGP0251.JPG

Men sådan var vilkårene, og det var da mit indtryk, at da vi senere på aftenen sad i de tilstødende gemakker over en kop kaffe og te, ja, så havde de fleste fundet det underholdende nok, om end det sikkert havde været lettere at forholde sig til anlæggets samlede lydkvalitet, hvis der kun havde været spillet på en enkelt signalkilde.

 

http://www.viborghifi.dk/billeder/andreas_2011/IMGP0249.JPG

Mit anlæg var på aftenen således sammensat:

Pass Labs X260.5 monoeffektforstærkere,
Ayre K-5X evolution forforstærker,
Mark Levinson no. 37 Cd-drev,
Orpheus One DAC,
Sony BDP S373 Blu-Ray-afspiller med coaxial digitaludgang,
EAR 324 Riaa/Step-up,
Michell Orbe Pladespiller med Ortofon arm og pickup,
Sonicweld Diverter HR USB/Spdif-converter
samt en stationær PC og et 50” plasma-Tv fra Panasonic.

Pc’en blev nogle dage senere i hi-fi-sammenhæng erstattet med en Mac Book Pro, som ses på et af billederne, så der nu kan fjernbetjenes via en iPod. Kabler primært fra Dyrholm Design Audio. Højttalerne er Vienna Acoustics Mahler Mk. 2 suppleret af Velodyne DD18 subwoofer.

-Andreas-

Her er lidt flere fotos fra aftenen:

http://www.viborghifi.dk/billeder/andreas_2011/IMGP0250.JPG 

http://www.viborghifi.dk/billeder/andreas_2011/IMGP0252.JPG 

 http://www.viborghifi.dk/billeder/andreas_2011/IMGP0255.JPG