Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Klubaften hos Per marts 2011

Det var en tidlig forårsaften, og det var samtidig tid for vores klubaften, for det var den sidste torsdag i måneden. 

http://www.viborghifi.dk/billeder/per_marts_2011/Billedeehs%20001.jpg

Da vi ikke har noget decideret klublokale, er det som bekendt medlemmerne, som på skift lægger hus og anlæg til, og denne aften var turen så kommet til vores formand, Per, som havde flere hi-fi-nyanskaffelser og omforandringer at vise frem for de interesserede fremmødte. Per holder sig stort set til elektronik fra det danske mærke, Holfi. Se venligst udstyrsliste nedenfor:

·         Quantum Qbase 8 strømskinne med primær og sekundær jord

·         Elektra Glide Synapses 2 netkabler

·         Dyrholm Zodiak signalkabler til front

·         Dyrholm første generation sølv til bageste system

·         Echole Obsession højttalerkabel med Nordost resonatorer i begge ender

·         Monster højttalerkabel til bageste højttalere

·         Viablue sub. Kabel

·         Vienna Acoustic Mahler upgrade to MK II højttalere til front

·         Vienna Acuostic Haydn til bagerste højttalere

·         Velodyne DD10 Sub.

·         Holfi Power NB 250 DC fuldt opgraderet, med ekstra hjemmebygget batteriforsyning til fronthøjttalere

·         Holfi Power 8 til de bageste højttalere

·         Holfi Pre NB 1 VCS med virtuel center højttaler, fuldt opgraderet

·         Holfi Zandra MP fuldt opgraderet Cd/SACD afspiller

·         Black Diamond Racing og Zindak afkobling

·         Audio Magic møbler

En imponerende liste over udstyr, som vidner om stor sans for detaljer - og dermed også for tweaks, som vi hi-fi-entusiaster ynder at kalde det. Jeg gengiver udstyrslisten i den rækkefølge, som Per har opstillet den i, og jeg ved ikke, om der ligger nogen prioritering til grund for den rækkefølge, som udstyret nævnes i. Men jeg tror næppe, at det er tilfældigt, at Per nævner strømskinnen fra fynske Flex Audio allerførst. For jeg ved, at han tillægger den stor betydning for det samlede resultat i form af den lyd, som anlægget kan præstere.

Af øvrige nye ting i Pers anlæg, vil jeg også lige nævne den Velodyne DD10 subwoofer, som for nyligt er anskaffet fra Schmidt Audio i Viborg. Sammen med den førnævnte strømskinne blev DD10’eren da også specifikt nævnt af Per som vigtig nyanskaffelse, da han denne aften kort præsenterede sit anlæg for de fremmødte, som det efterhånden er blevet tradition, at værten gør det på vores klubmøder. 

Herefter begyndte Per at lægge Cd’er og SACD’er i skuffen på den nyligt opgraderede Holfi-afspiller, og jeg bed mærke i, at han på denne aften rent musikalsk spredte sig over mange forskellige genrer, hvilket jeg ikke vil undlade at rose ham for - af mindst to grunde:

For det første vidnede det om, at Per er tryg ved sit anlæg og dets gengivelse af mange forskellige musiktyper, og for det andet satte det en tyk streg under, at vi også er en musikklub i ordets bredeste forstand. Soul- og rockmusik fra 70’erne, klassisk musik, jazz, blues - you name it, vi hørte næsten lidt af det hele den aften. Og langt det meste af det var vel at mærke ganske almindelige (optageteknisk for det meste dog ganske vellykkede) udgivelser.

Det gjorde det samtidig ret let for mig at danne mig et meget klart indtryk af dagsformen for Pers anlæg. Og den var slet ikke så ringe endda, vil jeg tillade mig at sige med jysk underdrivelse. De mange Holfi-apparater er efterhånden ganske avancerede og komplicerede i de fuldt opgraderede top-udgaver, som Per anvender dem i. Den hjemmebyggede ekstra batteriforsyning til NB 250 DC forstærkeren bidrager bl.a. til dette indtryk.

Men lyden er der intet kompliceret over. Den er lige til at gå til, ærlig og velopløst hi-fi-lyd af absolut høj klasse var hvad vi præsenteredes for fra dette kompetente anlæg. Og der er ingen tvivl om, at de mange tweaks indvirker positivt på lyden. For anlægget lød denne aften bedre, klart bedre faktisk, end da jeg sidst havde hørt det. Men da var Velodyne DD10-subwooferen eksempelvis heller ikke med, og den har helt sikkert en stor del af æren for den ganske faste og samtidig klædeligt kropslige karakter, som bassen havde hos Per denne forårsaften anno 2011.
Som altid på disse hyggelige torsdage i klubregi gik tiden næsten alt for hurtigt, og mange måtte efterhånden bryde op, for det var jo arbejdsdag dagen efter. Men vi kunne gå hjem en oplevelse rigere - og det vel at mærke en god hi-fi-oplevelse.

Tak til Per for husly, god lyd og god forplejning.

-Andreas-