Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Lars den 25.04.2013

Lars er billedkunstner af profession, og det var i hans værksted, vi var inviteret til et hyggeligt klubmøde. Lars har et Holfi flerkanalsanlæg bestående af Holfi Sonair højttalere med de nyeste opgraderinger til front og højttalere fra SB Acoustics til bagkanalerne.

 Til at udstyre de forreste højttalere bruger han en Holfi Power NB 1 på 2 x 90 w med ekstra batteriforsyning, og den er udbygget med en 1 x 90 w forstærker med eget kabinet til at udstyre de 2 stk. 10” subwoofere, som er bygget efter de samme principper som Sonair højttalerne.

 Den ekstra forstærker er koblet på PAPU’en (hvilket er Holfi’s betegnelse for en batteristrømforsyning med lader), som er en del af en Power NB 1. Det er med til at give en stram, præcis og hurtig bas, som er nem at integrere.

 Forforstærkeren er en kraftigt modificeret Holfi 1.5.1.

 Afspilleren er en Holfi Xandra MP i fuldt opgraderet udgave, og den har mulighed for at skabe en såkaldt virtuel centerkanal med mulighed for at mikse samme centerkanal de nødvendige antal millisekunder bagud i lydbilledet.

 Til at udstyre de bageste Højttalere bruger Lars en Holfi S 3 effektforstærker.

 Netkablerne er af en type, som Lars selv har fundet frem til, og på netkablet til afspilleren er der monteret en helt nyudviklet version af ”Peter Holstein” netstøjsfilter.

 Signal- og højttalerkabler er i solid-core kobber med en bomuldsstrømpe omkring, og de er så vidt, det er muligt, loddet på apparaterne, da Lars mener, man helst skal undgå stik, som han synes har en meget uheldig indflydelse på lyden.

 Lars har stor viden omkring, hvordan hans anlæg virker, og han har sat sit helt klare personlige præg på lyden ved at modificere stort set alt.

 Afkobling er det bedste Holfi kan levere inkl. Magician - http://www.holfi-audio.de/zubehoer.aspx - under hele anlægget.

 Vi hørte med stor fornøjelse meget forskelligt musik, som alt sammen blev præsenteret letflydende og uanstrengt, men den største oplevelse fik man, når der blev spillet SACD i flerkanaler, og jeg følte, at jeg næsten trådte ind i optagerummet - alt blev åbenlyst mere rigtigt, når der var flere end to kanaler i spil.

 Ingen tvivl om, at ”operation god lyd lige efter værtens bog” er lykkedes hos Lars.

 Vi siger tak for en rigtig god aften i anderledes men inspirerende omgivelser.

 -Per-

Her er lidt billeder fra aftenen, klik for stor størrelse.