Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Morten Sk. oktober 2013

Oktober-klubaften hos Morten Sk.

Sidste år sluttede vi efterårssæsonen af med et besøg hos Morten Sk. midt under juleforberedelserne i december måned. I år var det på den allersidste aften i oktober, at Morten igen lagde hyggelig stue og fornemt anlæg til et besøg af en lille flok hi-fi-interesserede medlemmer af vores klub.

Jeg vil tillade mig at lade denne lille artikel være en opfølgning på denne fra 2012:http://www.viborghifi.dk/Viborg%20hifi%20filer/2012/Morten%20Skyum%20december%2012.htm
- for hovedkonklusionerne er de samme:

1. Morten spiller forfriskende anderledes musik, når han har besøg af hi-fi-gæster (og sikkert også til dagligt). I år lidt mere med vægt på musik med små besætninger og ofte blæsere og vokalister i front. Vel egentlig ikkeså meget jazz denne gang og stadig ikke så meget blues.

2. Lyden fra Mortens anlæg er af høj klasse - meget høj klasse. Anlægget har ikke været billigt, og der er ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest på noget punkt. Signalkabler, netkabler, højttalerkabler, afkobling, strøm, ja, alle de vigtige omgivende faktorer har stadig stor opmærksomhed, så de matcher og understøtter de fine apparater.

Nu kan man jo ikke lade ti måneder gå mellem to besøg hos en entusiast som Morten, uden at noget er ændret. Og der var da også sket nogle ting. Effektforstærkerne var ikke længere fra Audio Research men fra Atma-Sphere, nærmere bestemt model MA-2 Mk. 3 - læs nærmere om disse fine rørforstærkere af OTL-typen (Output TransformerLess, dvs.udentrafo i udgangen som traditionelle rørforstærkere ellers har) her: http://www.atma-sphere.com/AboutUs#Company  og her: http://www.atma-sphere.com/Products/#MA-2

Desuden er forforstærkeren nu med efternavnet SE og dermed nyeste version fra ARC, ligesom afkoblingen med Black Diamond Racing og Archoser opgraderet med bl.a. ”hylder” i kulfiber(!) fra førstnævnte firma under Cd-afspilleren og forforstærkeren. Endelig er en række af kablerne i anlægget (fra Purist Audio Design) nu fra dette mærkes topserie, Anniversary.

Tak for en hyggelig aften i musikkens tegn og for sædvanlig gæstfrihed og godt traktement i pausen mellem lyttesessionerne. Rendyrkethigh end hele vejen rundt.

-Andreas- 

Billeder fra aftenen, klik på dem for at se stor størrelse