Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Sommerfest hos Gert Juni 2013


Sommerfest og generalforsamling hos Gert

Vores klub har jo efterhånden en del år på bagen, og så opstår der naturligt nok også nogle traditioner. Den mest faste tradition er vel egentlig, at vi holder vores sommerfest hos Gert, som har et smukt beliggende sommerhus med enestående udsigt over Hjarbæk Fjord og et kompetent hi-fi-anlæg indeni. Gode rammer for en flok hi-fi-nørder som os, der nok registrerer sommerens komme og muligheden for udendørs sysler som fx det at grille, men som også gerne vil have vores musik formidlet over et godt anlæg, når vi slutter klubsæsonen af. Hos Gert er der rigtig god mulighed for begge dele.

De senere år har vi også afholdt vores generalforsamling i forbindelse med sommerfesten, og i år var ingen undtagelse.  Vores formand, Per, kunne i sin beretning se tilbage på et roligt år, hvor hovedaktiviteten igen havde været klubmøderne, idet vi dog også havde været på besøg hos en hi-fi-forhandler midt på sæsonen samtværet af sted til et koncertarrangement. Der kunne måske have været flere arrangementer, men eksterne afbud og andre praktiske omstændigheder kom i vejen. Per glædede sig i samme forbindelse over, at den interesse for hi-fi, som mange har villet dødsdømme efter fremkomsten af surround-anlæg, computerspil mm., altså stadigvæk lever i bedste velgående ikke mindst blandt en flok entusiaster som os i de midtjyske.

Da vi kom til punktet ”Evt.” i dagsordenen, gik debatten vanen tro lystigt, og mange synspunkter og forslag til mulige tiltag og arrangementerkom på banen. Et koncertbesøg i det nye operahus i København blev atter i år nævnt som en mulighed, idet der dog var pæn enighed om, at klubben i så fald blot skal yde et tilskud til hvert medlem, som ønsker at deltage i sådan en tur, og at klubben altså ikke skal betale for hele arrangementet.

Efter at generalforsamlingen var vel overstået, var vi klar til at nyde den traditionelle grillmenu, som atter i år var velsmagende og med høflig selvbetjening omkring grillen. Både under og efter måltidet gik snakken lystigt blandt de tilstedeværende om hi-fi og andre af livets goder og værdier. Gerts hi-fi-anlæg leverede baggrundsmusik ved tilpas dæmpet niveau, så alt var, som det skulle være på denne tidlige sommeraften.

I løbet af aftenen fik Gerts anlæg mere opmærksomhed, og der blev spillet masser af musik, nu med volumenknappen drejet lidt mere mod højre. Og dette anlæg fortjener da også udelt opmærksomhed fra lytteren, kunne jeg konstatere, mens jeg sad i stolen i den bedste lytteposition. I forhold til sidste år oplevede jeg vel klangen som værende en anelse lysere men samtidig klædeligt fastere, hvad bassen angik, ligesom der generelt var mindst lige så mange detaljer i musikformidlingen, som dog stadig var af den bekvemme slags og nem at lytte til. Her er tale om de små men mærkbare skridt fremad, som skaber og vedligeholder god lyd, og som samtidig fortæller om god og sikker smag hos værten og desuden om velvalgte udskiftninger siden sidste år.

Anlægget var på aftenen således sammensat:

WD My Book extern hard disc - Entreq Konstantin FireWire-kabel

MacBook Pro computer - Acoustic Revive PLS USB-kabel

IFI PSU - Acoustic Revive PLS USB-kabel

dCs Debussy DAC - NLE 77 RCA signalkabel

Acoustic sound lab - NLE88 XLR signalkabel

Bertram Ghost - NLE52 højttalerkabel

Magnepan 1.7 højttalere

Pure Power power conditioner

Div. netkabler

PS Audio m.m.

Black Diamond Racing Cones & Puks (afkobling)

Software: iTunes og Pure Music

Som det fremgår af listen over udstyret, så har computer-audio i høj grad holdt sit indtog hos Gert, som endda har taget skridtet fuldt ud, idet han for flere år siden har afhændet store dele af sin Cd-samling. Nyeste tiltag i anlægget havde da bestemt også noget med computer-audio at gøre, da Gert lige havde investeret i en USB-strømforsyning af mærket IFI, som iflg. værten havde hævet lydkvaliteten mærkbart - selvfølgelig i samarbejde med de øvrige led i computer-afspillekæden i anlægget. Afspilningen fjernstyres komfortabelt via Wi-Fi og en iPhone, som via Apple-app’en Remote styrer iTunes, som i denne forbindelse faktisk fungerer som database for det egentlige afspilningssprogram, nemlig Pure Music. Alt i alt vidner det om, at computer-audio kræver samme omhu som alt andet i og omkring et high end-anlæg som Gerts.

Tak for en god og musikalsk aften i smukke omgivelser.

-Andreas-

Her er lidt billeder fra aftenen. Klik på dem for at se i stor størrelse.