Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Carsten - Maj 2014

En ny dimension

Det er ikke så længe siden, vi kunne byde Carsten velkommen i vores klub, men det betyder nu ikke, at hi-fi er en ny interesse for ham. Som det gælder for mange af os hi-fi-nørder, som han nu er kommet i klub med, så har Carsten interesseret sig for elektronik og musik i mange år. Og som ganske mange andre har han for år tilbage bl.a. været forbi mærker som JBL og Mark Levinson i sin søgen efter den gode lyd.

Det er mit indtryk, at han dengang bestemt fandt, hvad han søgte, men alligevel spiller han i dag på noget helt andet udstyr. Denne her søgen efter den gode lyd er for en ægte hi-fi-entusiast som f.eks. Carsten en konstant fremadskridende proces, tror jeg. Ikke fordi man nødvendigvis er utilfreds med den lyd, man på et givent tidspunkt nu har, men måske ligger der en endnu bedre lyd og venter lige om hjørnet, hvis der bliver skiftet ud i udstyret.

Til gengæld er det nok sjældnere, at vi ændrer på andre parametre, som også har stor indflydelse, når vi skal søge og gerne finde god lyd, nemlig lytterum og indretning, som tit er faktorer, som andre beboere i husstanden også – naturligvis med god ret – har indflydelse på.

Her har Carsten så bl.a. valgt at satse på et hi-fi-mærke, som faktisk tilbyder assistance omkring lytterummets uundgåelige indvirkning på lyden fra anlægget, nemlig Tact. Vel og mærke uden at man behøver at flytte rundt på møbler og deslige eller opsætte lydabsorbenter. Hans anlæg er i dag sammensat sådan:

Tact RCS 2.2X digital forforstærker med rumkorrektion

Skaaning 1 højttaler med basmodul produceret af samme fabrikant, så det tilnærmelsesvis er en Skåning 2

Denon DCD-S1 Cd-afspiller

AES/EBU Van den Hul digitalkabel mellem Cd-afspiller og digital forforstærker

RED Dawn kabler fra Flatline/Nordost

2 stk. LC Audio Predator stereotrin

Det apparat, som naturligt nok, efter en svalende sodavand/øl på terrassen, påkaldte sig størst opmærksomhed fra gæsterne denne lune majaften, var da også Tact forforstærken, som med sine mange avancerede indstillingsmuligheder gav os mulighed for så at sige at A/B-lytteteste mellem flere lydscenarier. Det var samtidig ikke kun Tact-forforstærkeren, der gav mulighed for eksperimenter. Skaaning 1-højttalernes basport var lukket med en korkprop bag på hvert kabinet, hvilket værten hidtil havde syntes, gav den bedste lyd, nu da der var tilføjet basmoduler. Men i hi-fi-folks verden er sådan nogle propper som skabt til at pilles ud og sættes i igen, så vi kan høre forskellen med og uden, så det blev også prøvet.

Fra starten lagde Carsten nemlig op til, at kommentarer til og gode råd omkring lyden var meget velkomne, idet han finder, at en af de gode ting ved en klub som vores netop er muligheden for at give hinanden feed back på lyden. Og det skal man ikke sige to gange i vores selskab, så kommentarer og velmente råd kom snart i en lind strøm omkring indstilling af Tact’en, propper i basporte eller ej osv.

Så Carsten fik lidt at tænke over og lidt at arbejde med, må man sige, og vi andre fik fornøjelsen af at snakke om vores yndlingsemne og en masse god musik at lytte til, så det var vist en win-win-situation.

Skal man sige noget om lyden fra anlægget, må det blive, at det bestemt lever op til de to krav, som Carsten bl.a. nævnte i sin introduktion, nemlig åbenhed og dynamik. En åben og alligevel letflydende spillestil, hvor man nok fornemmede, at rumresonansernes indflydelse på lyden var holdt ganske pænt i ave via Tact-forforstærkerens indstillingsmuligheder vil være min beskrivelse. Så det er fuldt forståeligt, at Carsten har valgt denne sammensætning af apparater og højttalere.

Vi siger tak for en god aften med rigtig god lyd og fornemt traktement.

-          Andreas -

Her er billeder fra aftenen - klik for at se i større format