Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Møde hos Lars T. den 30. 01. 2014

Klar lyd og dynamik i Silkeborg.

På en råkold januar-aften havde Lars i Silkeborg åbnet sine døre for os, og fremmødet til klubmødet var pænt på trods af vejr og føre. Bl.a. kunne vi byde velkommen til to nye medlemmer, Richardt og Carsten. Vi blev straks delt op i to hold af pladshensyn, og snart begyndte hold 1.inkl. undertegnede på en lyttesession foran Lars’ anlæg, som er placeret på førstesal i hansrækkehus.

Anlæggets grundpiller har indgået i dette anlæg i en årrække, og det drejer sig bl.a. om en integreret Gryphon Tabu forstærker samt et par DIY-højttalere, som Lars dog vist har købt færdigbyggede, skræddersyet af hollandske Tony Gee, som er en anerkendt kapacitet på dette område. Højttalerenhederne i kabinetterne er fra Focal og Scanspeak.

Herudover indgår en Jungson Moon Harbor rørbestykket Cd-spiller og en pladespiller, som kan føre sine aner tilbage til firsernes østjyske hi-fi-centrum, nemlig Hadsten Radio. Pladespilleren er udstyret med en Mørch DP6-arm og en Benz pickup, som føder en NLE-riaa med signal. Kabler fra bl.a. Van den Hul samt afkoblingsudstyr fra Archos/Sound Defined og Black Diamond Racing Conesskaber gode rammer om anlægget.

Lars spiller gerne ved realistiske niveauer, og det gjorde han bestemt også denne aften, hvor vi kom forholdsvis vidt omkring i det musikalske univers, da vi bl.a. lyttede til Bob Dylan, Niels Thybo Trio, en orgelkoncert af Saint-Saëns samt meget andet.

Lars fortalte, før vi gik i gang, at han dybest set er ret tilfreds med sit anlæg, som det er sammensat lige nu, og det har han da også god grund til at være. De musikalske oplevelser afleveres med masser af pondus og dynamik, og klarhed præger i det hele taget gengivelsen. De store højttalere er åbenbart så tilpas lette at ”trække”, at den på papiret ikke voldsomt kraftige, integrerede Gryphon-forstærker med lethed klarer at spille endog meget højt, hvis det ønskes. Og hverken overblik eller klarhed synes at lide overlast, når der spilles højt.

Da begge lytte-hold havde oplevet anlægget, var Lars vært ved et lækkert traktement, inden vi igen bevægede os ud i vintervejret efter at have haft en god og hyggelig stund med musik og hi-fi i Lars’ hyggelige stuer. Tak for en god og musikalsk aften.

-Andreas-

Her følger billeder fra aftenen, klik for at se dem i stor størrelse: